Élet-Stílus

Kocogósan is félelmetes a Barca – videó

„Három ponttal több, egy mérkőzéssel kevesebb” harsogja a barcelonai Sport, joggal: a Barcelona ideiglenesen tovább növelte előnyét a spanyol bajnoki tabella élén, a katalánok áldozata ezúttal a Deportivo La Coruna volt.

A találkozó előtt a közönség egyperces szünettel adózott a nemrég elhunyt Juan Manuel Gozalo sportújságíró emlékének, s a csend úgy tűnt, a hazaiaknak tett „rosszabbat” – a Depor jól kezdte a mérkőzést. Az első negyedóra végére azonban helyreállt a „világ rendje”, a katalánok átvették az irányítást, majd percekkel később megszerezték a vezetést.

Ezúttal is a Jeffren passzával meglóduló Xavi volt az inspirátor, az irányító egy remek mozdulattal emelt Krkic elé, s az utóbbi időben több lehetőséget kapó szerb-spanyol megszerezte a vezetést. A továbbiakban a Barca azt játszotta, ami az erőssége – a középpályásai igyekeztek minél hamarabb megszerezni a labdát, hogy aztán gyors passzokkal kerüljenek az ellenfél védői mögé.

Ez az első félidőben is többször sikerült, ám Jeffren, majd az ollózva a kapufára emelő Daniel Alves sem volt elég pontos, míg az ellentámadások során a védők között cikázó Messi elé rendre odaért egy-egy galíciai védő. Fordulás után a Depor zárta sorait, de az óvatosabb játék ellenére is egyenlíthetett volna, ha az 52. percben Riki pontosabban céloz. Nem így történt, s a hajrában eldőlt a meccs. Előbb Valdés kirúgása nyomán Aranzubia szerencsétlenkedte Pedro elé a labdát (a fiatal támadó jó 40 méterről emelt az üres kapuba), majd három perccel később Xavi szöglete után a labdát – talán – kézzel megszelídítő Yaya Touré lőtt félfordulatból a kapuba.

Barcelona-Deportivo La Coruna – gólok:

A címvédő hatpontosra növelte előnyét a csütörtök este az Alméria otthonában fellépő Real Madriddal szemben. A válogatott Vadócz Krisztiánnal felálló Osasuna döntetlent ért el a Málaga ellen. A magyar középpályás végigjátszotta az összecsapást.

primera División, 32. forduló

Barcelona-Deportivo 3-0 (1-0)
Camp Nou, 75 897 néző. Vezette: Paradas Romero
Gól: Krkic (15.), Pedro (68.), Yaya Touré (71.)
Barcelona: Víctor Valdés – Daniel Alves, Piqué, Márquez, Maxwell – Touré, Xavi (Sergio Busquets, 76.) – Pedro, Jeffren (Keita, 50.), Messi, Krkic (Henry, 72.)
Deportivo: Aranzubia – Manuel Pablo, Lopo, Piscu, Laure – Tomás, Sergio (Iván Pérez, 84.), Guardado, Pablo Álvarez (Juan Domínguez, 52.), Juan Rodríguez – Riki (Lassad, 69.)

Atlético-Xerez 1-2 (1-1)
Gól: Forlán (12.), illetve Bermejo (9.), Armenteros (72.)

Osasuna-Málaga 2-2 (1-1)
Gól: Pandiani (10., 48.), illetve Caicedo (31.), Baha (76.)
Kiállítva: Sergio (90.), illetve Gonzales (90.)

Santander-Espanyol 3-1 (1-1)
Gól: Tchite (37., 50., mindkettőt 11-esből), Arana (90.), illetve Ivan Alonso (33.)
Kiállítva: Kameni (Espanyol, 46.)

Zaragoza-Mallorca 1-1 (1-1)
Gól: Suazo (22.), illetve Rúben (13.)

Az élcsoport:
1. Barcelona 83 pont, 2. Real Madrid 77 (31 mérkőzés), 3. Valencia 56 (31), 4. Mallorca 52, 5. Sevilla 51, 6. Bilbao 48 (31), 7. Getafe 47, 8. Villarreal 46

Ajánlott videó

Olvasói sztorik