Élet-Stílus

Késik a német vb-keret

Az eredetileg tervezettnél később jelöli ki 23 fős keretét Joachim Löw, a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő német válogatott szövetségi kapitánya.

Az 50 éves szakvezető a stábjával megtartott háromnapos egyeztetést követően csütörtökön jelentette be, hogy május 6-án még nem nevezi meg a végleges kerettagokat. A vb-n résztvevő csapatok kapitányainak június 1-jéig van lehetőségük kijelölni az utazókat.

Löw a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott Bayern München és az Európa Liga legjobb négy együttese között szereplő Hamburger SV eredményeitől teszi függővé, hogy kik azok a futballisták, akikkel megkezdi az edzőtáborozást, és akik szerepet kaphatnak a május 13-i, Málta elleni első felkészülési találkozón.

“Az európai kupasorozatok elődöntőit mindenképpen meg kell várnunk, ennek megfelelően várhatóan április 29-én tudom megmondani, hogy kik utaznak el velünk a szicíliai edzőtáborba – mondta Löw. – Egészen addig egyik személyi kérdés sem dől el, így Kevin Kuranyi válogatottba való visszatérése sem.”

A Bundesliga idei szezonjában 18 gólt szerzett Schalke-támadót a szurkolók és a német sajtó is szívesen látná az együttesben, a kapitány azonban egyelőre nem foglalt állást ebben a kérdésben, legfőképpen azért, mert a sérülésveszély miatt mindenképpen szeretné megvárni a bajnokság végét.

“Már korábban is elmondtam, hogy a felkészülési időszakban keményen és következetesen kell dolgoznunk ahhoz, hogy némelyik játékosunkat a megfelelő szintre hozzuk – fogalmazott Löw. – Három-négy hét edzőtáborozás rendkívül jót tesz a válogatottnak, s részletekbe menően tudunk készülni, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, és szép eredményt érjünk el a vb-n.”

A szövetségi kapitányoknak május 11-ig kell tájékoztatniuk a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) az előzetesen kijelölt 30 fős keretekről, majd ebből kell szűkíteniük – legkésőbb június 1-ig – 23 tagúra a csapatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik