Élet-Stílus

Szuper kihagyja a vb-t

Szuper Levente, a német bajnoki döntős Hannover kapusa nem utazik a szombaton rajtoló divízió I-es jégkorong-világbajnokságra.

Erről a hálóőr tájékoztatta szerdán az MTI-t, miután egyeztetett a német bajnokság döntőjébe jutott Hannover vezetőivel. Egyáltalán azért merülhetett fel Szuper Levenre világbajnoki szereplése, mert a rájátszásban csak a cserepadon jutott neki hely.

„Hallani sem akarnak róla, hogy a csapat nélkülem induljon neki a döntőnek. Októberben még az utolsó helyen álltunk és onnan küzdöttük vissza magunkat eddig, ez nagyon nagy dolog és nekem is komoly részem van benne” – mondta az MTI-nek Szuper.
A kapus ehhez hozzátette: lelkileg fontos számára, hogy az erős német bajnokságban döntős lehet, s szeretne egyszerre két helyen lenni, de persze ez fizikai képtelenség.

Szuper utoljára a 2004-es vb-n nem lehetett ott a magyar válogatottal, akkor tengerentúli klubkötelezettségei miatt. A kapusnak nagy szerepe volt abban, hogy a válogatott tavaly az A csoportban, azaz a legjobbak között szerepelhetett.

Ted Sator szövetségi kapitány tudomásul vette a helyzetet, és várhatóan már szerdán este megnevezi azt a két kapust, aki utazik a ljubljanai vb-re. A keretben jelenleg három hálóőr, Hetényi Zoltán (Alba Volán), Budai Krisztián (FTC) és Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars) található.

A magyarok sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a házigazda szlovén csapattal mérkőznek a vb-n, és csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

A vb-keret

Kapusok: Hetényi Zoltán (Alba Volán), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars)

Hátvédek: Ennaffati Omar (Vasas Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dunaújváros), Horváth András (Fehérvár), Sille Tamás (Vasas Bp. Stars), Svasznek Bence (Vasas Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon), Szirányi Bence (Vasas Bp. Stars), Tokaji Viktor (Fehérvár)

Csatárok: Fekete Dániel (Fehérvár), Holéczy Roger (Vasas Bp. Stars), Kóger Dániel (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Magosi Bálint (Dunaújváros), Nagy Gergő (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Peterdi Imre (Vasas Bp. Stars) Sofron István (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Vas János (Fehérvár)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik