Élet-Stílus

Lapátra tették az év edzőjét

Kedd este menesztették a Cagliari csapatát irányító, az elmúlt idényben az év edzőjének választott Massimiliano Allegrit. A 42 éves edző aligha sokáig marad munka nélkül.

Allegrivel azután bontottak szerződést, hogy a tabella 12. helyén álló gárda utolsó kilenc mérkőzésén nem tudott győzni, s a legutóbbi nyolc bajnokiján csupán két pontot szerzett.

Az együttest a hátralévő tavaszi fordulókra az eddig a junior együttest vezető Giorgio Melis-Gianluca Festa duó készíti fel. A szardíniai klub egy közleményben tudatta, hogy az edző és az egyesület útjai elváltak, ám a kommüniké nem részletezi a szakítás okait.

„Szeretnénk megköszönni Massimiliano Allegrinek a klubnál végzett munkáját, és a legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakban” – állt a Cagliaricalcio.it szűkszavú bejelentésében.

Allegri 2008-ban Davide Ballardinitől vette át a Cagliari kispadját, s az elmúlt évben – bátor támadófutballjával sok híveket szerző – kiscsapatot a tabella 9. helyére kormányozta. Idén egyre több találgatás látott napvilágot Allegri jövőjéről, hisz a Juventus és a Fiorentina is számol(na) vele, de felmerült Marcelo Lippi szövetségi kapitány utódjaként is.

A klub elnöke, az eseményeket az Unione Sarda napilapnak kommentáló Massimo Cellino a gyenge eredményekkel magyarázta a szakember eltávolítását, az olasz sajtó azonban kétkedik: egyrészt a jelenleg a 12. helyen állomásozó együttes öt fordulóval a vége előtt kilenc pontra van a kiesést jelentő 18. pozíciótól, másfelől az elnök március végén szeretett volna szerződést hosszabbítani a szakvezetővel. Allegri – talán a Juventus érdeklődését szem előtt tartva – kivárt, s ez okozhatta a vesztét.

A Cagliarié volt a 16. edzőváltás a Serie A mostani szezonjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik