Élet-Stílus

Először kupadöntős a Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg először jutott be a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, miután az idegenbeli 1-0-ás győzelme után szerdán, hazai pályán gól nélküli döntetlenre végzett az Újpesttel.

Az Újpest gyorsan ledolgozhatta volna az első meccsen, hazai pályán összeszedett hátrányát. A 10. percben Vlaszák ziccerben buktatta Kabátot, ezért az Újpest tizenegyest kapott, a kapus azonban a pályán maradhatott, mivel piros helyett csak a sárga lapot mutatta fel neki Solymosi bíró – a játékvezető ezzel hatalmasat hibázott. Ráadásul Tóth Norbert kihagyta a büntetőt, Vlaszák kivédte a nem túl jó lövését.

Kabát sérülése miatt nem tudta folytatni a játékot, ám ennek ellenére a vendég Újpest játszott veszélyesebben, igaz, a hazaiaknak is akadtak helyzetei az első félidőben. A bíró egy-egy gólt érvénytelenített mind a két oldalon. A szünet után változás volt a játék, hol a ZTE, a hol az Újpest nyomott, de érintetlenek maradtak a hálók. Mind a két csapat eltalálta a kapufát, az egyik oldalon Kamber, a másikon pedig – nem sokkal a vége előtt – Foxi, a kipattanót pedig Korcsmár óriási helyzetben, alig két lépésről lőtte kapu fölé.

A ZTE – amely pénteken, bajnoki meccsen 2-1-re kikapott Újpesten – történelmet írt, hiszen fennállása során először jutott be a Magyr Kupa döntőjébe, amely során a trófeát korábban már háromszor is elhódító DVSC-vel csap majd össze a Puskás Stadionban.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Zalaegerszeg-Újpest FC 0-0
Továbbjutott: a Zalaegerszeg, 1-0-val.

Kedden játszották:
DVSC-Budapest Honvéd 2-1
Továbbjutott: a DVSC, 3-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik