Élet-Stílus

Berobbant a német listákra az Avantasia

Az Avantasia projekt megálmodója, a szövegíró-zenész Tobias Sammet új anyagához a rockzenei élet krémjét válogatta össze. Meghívta többek között Klaus Meinét, a Scorpionsból.

A kétlemezes album a Wicked Symphony/Angel of Babylon címet kapta, dallamvilágát tekintve pedig ötvözi a klasszikus opera és a rock sajátosságait. Ám az Avantasia projektek nem csak a besorolhatatlan stílusuk miatt nevezetesek. Tobias Sammet, a projekt szülőatyja időről-időre a rockzenei szcéna legnagyobbjait válogatja össze egy közös örömzenélés erejéig. Ezúttal – csak hogy néhány nagyobb nevet említsünk – a Scorpions frontembere, Klaus Meine, a Kissből pedig Eric Singer érkezett, de a lemezen feltűnik majd a Judas Priest egykori énekese, Tim Ripper Owens is.

Az új album a hírek szerint remekül nyitott a német listákon, rögtön a második helyen, ami Tobias Sammet és az Avantasia számára frenetikus hír, hiszen a következő frissen debütáló együttes csak a 31. helyre volt jó. Az első ezen a listán az Unheilig című együttes Grosse Freiheit című albuma, a harmadikon pedig Amy Mcdonald áll. A legjobb tízet összegyűjtő listára befért még Lady Gaga és Beyonce duettje, a Telephone is.

Az Avantasia projekt talán legnépszerűbb dala Klaus Meinével: Dying for an Angel

Ajánlott linkek:

Még több infó az Avantasiáról

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik