Élet-Stílus

Újabb nagyágyúk a Szigeten

Augusztusban a Sziget fesztiválra jön a Thirty Seconds To Mars, a legendás német alter-díva, Nina Hagen, továbbá Calvin Harris, a Yeasayer, a Major Lazer, Charlie Winston, a Fear Factory és sokan mások.

A Jared Leto színész és frontember vezette Thirty Seconds To Mars The Kill című számát a YouTube-on 34 millióan nézték meg. A Sziget szervezői szerint itt a bizonyíték, hogy a Kívánsággép igenis működik, a Los Angeles-i rockzenekarra ugyanis rengeteg szavazat érkezett. 2002-ben futottak be, ekkor jelent meg első a zenekar nevét viselő albumuk, 2005-ben adták ki második nagylemezüket, az A Beautiful Lie-t. Azóta is a fesztiválok dédelgetett kedvencei. Augusztusban meglátjuk, miért.

Nina Hagen mindig teljes erővel adja át magát a zenének, kreatív energiáit a nyugalom megzavarására alkalmas, provokatív performanszokban éli ki, és a színpadon még közel a hatvanhoz is olyan produkciót nyújt, melyre egyetlen mai alterdíva sem képes. Nevéhez egy tucat kultalbum köthető, karrierje során a legnagyobb német és külföldi előadókkal, művészcsoportokkal, illetve excentrikus zsenikkel létesített munkakapcsolatot és a kétezres években is változatlan minőségben állítja elő formabontó alkotásait.
A Major Lazer formáció első szigetes balhéja nemcsak hangban, hanem látványban is komolynak ígérkezik. Calvin Harris huszonhárom évesen már olyan zenekarokkal járta a világot, mint a Groove Armada vagy a Faithless. Tavaly a The Music Producers Guilden az év remixerének választotta. Harris első szigetes bulija minden poprajongó számára kötelező program idén nyáron.

A tavaly a legjobb indie-folk albumot alkotó 32 éves angol Charlie Winston érdekes módon nem szülőhazáját, hanem Franciaországot hódította meg először, ahol Hobo című albuma No.1 lett, akárcsak az erről kimásolt első sláger, a Like a Hobo. Winston, aki a hűvös Londonból a romantikus Párizsba tette át székhelyét, pillanatnyilag is egyre feljebb kúszik a listákon I Love Your Smile című dalával, és azt ígéri, az idei Sziget abszolút sztárfellépőjeként több ezer rajongó arcára csal mosolyt.

Hallhatjuk az idei Szigeten Los Angeles metál közösségének büszkeségét, a Fear Factoryt, a Pitchfork-univerzum egyik legkülönlegesebb zenekarát, a brooklyni Yeasayert, a kelet-európai motorkultúrából induló Death Valley Screamerst, az orosz lelket megidéző Rada & Ternovik, itt lesz a brit Young Punx, és sodró lendületű hajráiról elhíresült Kamelot.

Korábban már több fellépő nevét elárulták a szervezők. Jön többek között az Iron Maiden, a Faithless, a Prodigy, a Muse, a Pet Shop Boys, a Hives, a Specials vagy Tricky. A Világzenei Színpadon pedig fellép az egyik poszt-Buena Vista Social Club, az Oi-Va-Voi, és a Los de Abajo is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik