Élet-Stílus

Vargára emlékeztek a Fradi-pályán

Varga Zoltánra, a Ferencváros és a magyar válogatott pénteken elhunyt labdarúgójára emlékeztek hétfő este az Albert Flórián Stadionban.

A klub vezetősége Springer Ferenc szobra körül alakított ki egy emlékhelyet, ahová elsőként Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója, valamint Rieb György, az FTC elnöke közösen helyezett el egy koszorút.

A teljes szakmai stáb mellett az első csapat játékosai Lipcsei Péter vezetésével gyertyát gyújtottak, ugyanígy tettek a klub legendás alakjai, mint például Albert Flórián, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula. A drukkerek este hat óta folyamatosan érkeztek, körülbelül kétezer szurkoló búcsúzott Varga Zoltántól.

(Fotó: MTI)

(Fotó: MTI)

A 65 éves, olimpiai bajnok játékos pénteken, a Danubia-pályán öregfiúk-mérkőzés közben összeesett, és a gyorsan kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét.

Varga Zoltán 1964-ben olimpiai bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt a magyar válogatottal. A nemzeti csapatban 12-szer lépett pályára. A Ferencvárosban 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53-szor volt eredményes. 1968-ban külföldre távozott, a német Hertha BSC játékosa lett. Később az Aberdeen, az Ajax Amsterdam, a Borussia Dortmund és a Gent együttesét erősítette.

Játékos-pályafutása után biztosítási ügynökként, majd a kölni főiskola elvégzését követően edzőként dolgozott. Magyarországon többek között a Ferencvárosnál, a Honvédnél, Diósgyőrött és Győrött edzősködött.
Az FTC Labdarúgó Zrt. és a Ferencvárosi Torna Club, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti Varga Zoltánt. A temetéséről később intézkednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik