Élet-Stílus

Eldőlt a bajnokság Németországban?

Felix Magath, a bajnoki címre még esélyes Schalke vezetőedzője amondó, csapatából hiányzik a nyerő mentalitás.

A nemrég még listavezető Schalke a Bayern München (1-2) után a hétvégén a kiesés elől menekülő Hannovertől (2-4) is kikapott, így négy fordulóval a szezon zárása előtt a második helyen áll, két ponttal számol kevesebbet, mint az éllovas bajor együttes.

Felix Magath, a Schalke edzője amondó, a Hannover megérdemelten nyert, mivel csapata nem úgy futballozott, ahogy kellett volna. „Sem a Bayern, sem a Hannover ellen nem a kellő mentalitással, vággyal játszottunk” – mondta az 56 éves szakvezető.
A korábban a Bayern Münchent kétszer is bajnoki címre vezető, tavaly pedig a Wolfsburggal történelmet írt Magath szavaiból úgy tűnik, mintha már letett volna a salátás tálról. „Elég jók vagyunk ahhoz, hogy bajnokok legyünk, csak puhák, hiányzik a nyerő mentalitás. Arra viszont még mindig nagyon jó esélyünk van, hogy kiharcoljuk a Bajnokok Ligája-szereplést, így most húznunk kell egy vonalat, miután átbeszéltük a hétvégi meccs tapasztalatait, és már a következő találkozóra kell összpontosítanunk.”

A Schalke és a Bayern sorsolása közel azonos, ugyanakkor az erőviszonyok alapján a bajoroknak van valamivel könnyebb dolguk, igaz, nekik a BL-ben is akad még dolguk.

A gelsenkircheniek a ‘Gladbach, a Hertha (Dárdai Pál), a Werder Bremen és a Mainz (Szalai Ádám, Lőw Zsolt) csapataival csapnak össze a hátralévő fordulókban, míg müncheniek a Hannoverrel, ‘Gladbach-kal, a Bochummal, a Herthával találkoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik