Élet-Stílus

Borkóstoló az ELTE-n

A borkóstolás mellett koncerteken és szakács mesterkurzuson is részt vehet a közönség április 23-án a Tokaj Nyitány 2010 elnevezésű rendezvényen Budapesten.

A kiváló minőségű tokaji bor védelmére és képviseletére, 1995-ben jött létre a Tokaj Reneszánsz – Tokaji Nagy Borok Egyesülete, mely minden évben megrendezi a borok aktuális évjáratának bemutatóját. Idén az Egyesület 16 pincészete 50 féle bort kínál az ínyenceknek. Az új, 2006-os évjárat legjobb aszúit Molnár Péter, előadással egybekötött mesterkurzusán ízlelhetik meg az érdeklődők.

Az eseményen Litauszki Zsolt, a Bib Gourmand 21 étterem többszörös díjnyertes séfje és Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierot Étterem új séfje mutatja be, hogy milyen ételeket képzelt el a különböző tokaji borokhoz. Az eseményhez csatlakozik a hazai blogszcéna három gasztrobloggere is (Chil&Vanília, Fűszer és lélek, valamint a Malackaraj), akik szintén szabadjára engedik majd a képzeletüket arról, mi kerüljön a tányérra a tokaji borok mellé. Jegyet érdemes már jó előre igényelni, mert a mesterkurzusra csak korlátozott számban van hely.

Ajánlott linkek:

Jegyigénylés
Tokajról és borokról bővebben (Polc.hu)
Tokaj Reneszánsz – Tokaji Nagy Borok Egyesülete

Ajánlott videó

Olvasói sztorik