Élet-Stílus

Berlinben is Vargát siratják

„Csak a futballnak élt, és futball közben szólították magukhoz az angyalok" - nyilatkozta Varga Zoltán tragikus halála kapcsán a berlini Hertha BSC elnöke.

A pénteken 65 évesen, focizás közben elhunyt olimpiai bajnok futballzsenire Berlinben is megemlékeztek – írta az MTI helyi tudósítója. Varga Zoltán 1970 és 1972 között volt a Hertha játékosa, és a fővárosi közönség egyik legnagyobb kedvence. A későbbiekben Király Gábort, most pedig Dárdai Pált soraiban tudó klub vezetője, Werner Gegenbauer mély megrendüléssel nyilatkozott hétfőn a hirtelen elhunyt magyar labdarúgóról.

„Valamennyiünket rendkívül lesújtott Varga Zoltán hirtelen halála” – mondta a Bild című lapnak. Gegenbauer „igazi Hertha-játékosnak” nevezte Vargát, aki – mint mondta – rendkívüli tehetség volt, tudásával lenyűgözte a közönséget és a társait is. A Hertha elnöke szerint valódi labdaművész volt, és „művészete örökké emlékezetes marad”.

A Bild hétfői számában megszólalt néhány egykori csapattárs is. A 64 esztendős Erich Beer szerint Varga Zoltán volt a legjobb futballista, akivel valaha is együtt játszott. Csillogó technikájú és elegáns volt, aki emellett páratlan pontossággal lőtt. Beer visszaemlékezett arra: az edzések után mindig abban versenyeztek, hogy ki tudja többször eltalálni a kapufát, de egyetlenegyszer sem sikerült nyernie a magyar ellen.

Hasonlóan nyilatkozott Vargáról egy másik ex-herthás, a román válogatott magyar származású volt labdarúgója, Gergely László is. „Sírtam, amikor értesültem Zoltán haláláról, és megittam egy pálinkát a legjobb barátom emlékére” – nyilatkozta Gergely, aki ma is Németországban él.

Az egyik legnevesebb berlini sportújságíró úgy emlékezett a rendkívül képzett magyar labdarúgóra: „Ha a futball bor lenne, Vargát a legérettebb pezsgő címe illetné meg”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik