Élet-Stílus

Rosszak lesznek a gumik Kínában

A Forma-1 hivatalos gumiszállító partnere arra számít, hogy az abroncsok főszerepet játszanak majd Kínában. Szemcsésedést vár a Bridgestone.

Kínában a csapatoknak nagyon okosan kell gazdálkodniuk a gumikkal, a Bridgestone ugyanis arra számít, hogy Sanghajban szemcsésedni fognak az abroncsok.

Erre tekintettel a gyártó azt javasolja az istállóknak, hogy nagyon gondosan állítsák be az autókat, ellenkező esetben a kemény és lágy keverékkel is gondjaik lehetnek.

“A sanghaji pálya nagyon erősen igénybe veszi a gumikat” – mondta Hirohide Hamasima, a Bridgestone fejlesztési igazgatója. “Arra számítunk, hogy különösen a bal első gumik szemcsésedhetnek el, ezt a hatást a 2-es és a 13-as kanyar ívének kialakítása okozza.”

“A szemcsésedés a hátsó gumiknál is jelentkezhet, van két hosszú egyenes, de sok kanyarokban bővelkedő, technikás rész is. Igazi kihívás lesz a pilóták és a csapatok számára, hogy megtalálják azokat az ideális beállításokat, amelyekkel a gumik a legjobban működnek.” Hamasima szerint a nehézségek miatt különösen fontos lesz a három szabadedzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik