Élet-Stílus

Ismét pontokat vesztett a MU – videó

Elképzelhető, hogy a címvédő Manchester United nem a hazai Chelsea elleni 2-1-re elbukott találkozón, hanem az azt követő Blackburn elleni Ewood Park-i mérkőzésen veszítette el a bajnokságot.

Sir Alex Ferguson együttese csak gól nélküli döntetlent játszott a Blackburn Rovers otthonában, így nem előzte meg az éllovas Chelsea-t, amely szombaton az FA-kupa elődöntőjében volt érdekelt.

A Bayern München elleni szerdai csacska döntés – Rooney elhamarkodott és túlkockáztatott pályára küldése – nyomán az elől ezúttal Berbatovot és Machedát bevető United különösebb elképzelés nélkül darálta végig a Rovers elleni találkozót. Nem véletlen, hogy a középpálya tengelyében a Giggs-Scholes-kombó által dirigált vendégek első komolyabb támadására az első félidő derekáig kellett várni, ekkor Valencia lőtt Robinson kesztyűi közé. Az ecuadorié volt a félidő ziccere is: Berbatov pazar labdájával már csak Robinsont kellett volna legyőznie – nem sikerült.

Blackburn-MU – összefoglaló (1. félidő):

A bajnok a második félidőben is lényegesen többet birtokolta a labdát, de a labdatartási fölény – akárcsak szünet előtt – viszonylag kevés helyzetet eredményezett. Az első negyedórában Nani emelt fölé szabadrúgásból, majd a hajrában Scholes passza után Neville fejjel készített elő Berbatovnak, a bolgár azonban nem járt jobban, mint az első félidőben Valencia. Sőt, az utolsó percekben N’Zonzi majdnem elorrozta mindhárom pontot – ám Neville az utolsó pillanatban becsúszott a lőni készülő játékos elől. Maradt a 0-0, de ennek alighanem Londonban örülnek a leginkább.

Az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Chelsea előnye egy pont a manchesteriekkel szemben, s így a londoni kékeknek még az is belefér, hogy akár kikapjanak Liverpoolban. Az Arsenal is okkal reménykedhet, hisz két pont a hátránya a United mögött, ám egy találkozóval kevesebbszer lépett pályára.

premier league, 34. forduló

Blackburn-Manchester United 0-0
Ewood Park, 29 912 néző. Vezette: Walton
Blackburn: Robinson – Michel Salgado, P. Jones, Samba (Nelsen, 33.), Givet – Grella, N’Zonzi, Kalinic, Olsson (Diouf, 70.), Pedersen – Emerton (Dunn, 46.)
MU: Van der Sar – G. Neville, R. Ferdinand, Vidics, O’Shea (Evra, 70.) – Valencia, Scholes, Nani – Giggs (Gibson, 57.) – Berbatov Macheda (Pak, 65.)

Wolverhampton-Stoke City 0-0

Az élcsoport:
1. Chelsea 74 pont (33 mérkőzés), 2. Manchester United 73, 3. Arsenal 71 (33), 4. Manchester City 59 (32), 5. Tottenham 58 (32), 6. Liverpool 55 (33), 7. Aston Villa 54 (32), 8. Everton 50 (33)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik