Élet-Stílus

Geráék elődöntősök az Európa Ligában – videó

Gera Zoltán gólpasszal vette ki a részét csapata wolfsburgi győzelméből, így a Fulham a vártnál simábban búcsúztata a német bajnokot az Európa Ligában.

A Fulham a 19. olyan angol csapat, amelyik eljutott az elődöntőig valamelyik európai kupasorozatban – és minden elfogultság nélkül állíthatjuk, a londoni klub egy magyar labdarúgó hathatós segítségével lett elődöntős az első alkalommal kiírt Európa Ligában.

A válogatottságtól elköszönt középpályás az első meccshez hasonlóan a németországi visszavágón is gólpasszal járult hozzá a Wolfsburg legyőzéséhez. Mindjárt az első percben kiválóan passzolt Bobby Zamorához, aki fordulás után a jobb alsó sarokba küldte a labdát, egyszersmind a sorozatban elért gólok tekintetében ötről a hatra lépett.

A folytatásban már nem változott az eredmény – amúgy az angoloknak legalább annyi esélyük volt az újabb gólra, mint a németeknek a szépítésre -, így a Fulham kettős győzelemmel, 3-1-gyel került az elődöntőbe, amely során Hamburggal csap majd össze.

A német csapat ugyancsak kettős győzelemmel búcsúztatta a Bajnokok Ligájából kipottyant Standard Liege együttesét. Az idegenbeli visszavágón Mladen Petric az első félidőben kétszer is betalált, előbb fejjel, majd parádés, ollózó mozdulattal vette be a belgák kapuját, akik a 29 esztendős horvát csatár két gólja között Igor De Camargo bólintásával szintén betaláltak, ugyanakkor ezzel az összes puskaporukat ellőtték.

A csalódott hazai szurkolók ugyanakkor nem lőttek (még szerencsére…), hanem dobtak: néhány percig állt is a játék, miután közülük valaki fejbe találta az egyik asszisztenst. A 3-1-es végeredményt aztán Peric cseréje, Paolo Guerrero állította be a 93. percben.

A Liverpool könnyedén, 4-1-es összesítéssel búcsúztatta a Benficát. A „vörösök” Dirk Kuyt 27. percben szerzett fejesgóljával már továbbjutottak volna, de nem érték be ennyivel: Steven Gerrard kiugratása után a ziccerét „kegyetlenül” értékesítő Lucas Leiva, majd Fernando Torres is feliratkozott az eredményjelzőre – utóbbi kétszer is.

A spanyol csatár előbb közelről passzolt a hálóba Kuyt centerezése nyomán, majd egy kiugratást követően egy az egyben vethette rá a labdát a portugálok kapusára, és éles szögből sem okozott számára gondot a hosszú sarokba továbbítani. A Benfica erejéből csupán a szépítésre futotta, 3-0-ás állásnál az első meccsen duplázó Oscar Cardozo szabadrúgásból mattolta Pepe Reinát – a labda amúgy Gerrard lábáról került a kapuba.

Fernando Torres az elődöntőben hazatér, miután a Liverpool volt csapata, az Atlético Madrid ellen vív meg a hamburgi fináléért. Az Atlético Madrid-Valencia spanyol párharc második felvonása is döntetlennel zárult, ezúttal nem született gól, ami azt jelentette, hogy a fővárosi alakulat az első mérkőzésen lőtt két idegenbeli találata továbbjutást ért.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:


VfL Wolfsburg (német)-Fulham (angol) 0-1 (0-1)


Gól: Zamora (1.)

Továbbjutott: a Fulham, 3-1-gyel.

Standard Liege (belga)-Hamburger SV (német) 1-3 (1-2)


Gól: De Camargo (33.), ill. Petric (20., 35.), Guerrero (94.)

Továbbjutott: a Hamburg, 5-2-vel.



Atlético Madrid (spanyol)-Valencia (spanyol) 0-0


Továbbjutott: az Atlético, 2-2-vel, idegenben lőtt góllal

Liverpool (angol)-Benfica (portugál) 4-1 (2-0)


Gól: Kuyt (27.), Lucas (34.), Torres (58., 82.), ill. Cardozo (70.)

Továbbjutott: a Liverpool, 5-3-mal.



Az elődöntőben:

Hamburger SV-Fulham
Atlético Madrid-Liverpool

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik