Élet-Stílus

Ecclestone kidobná a régi versenyeket

Bernie Ecclestone szerint a Forma-1-nek a jövőben búcsút kell majd mondania néhány tradicionális helyszínnek, hogy helyet adjanak az orosz és amerikai futamoknak.

Az utóbbi években egyre-másra jöttek az új helyszínek, 2008-ban Szingapúr, tavaly Abu-Dzabi, idén Dél-Korea, jövőre pedig India is futamot rendez. A sportág elsőszámű vezetője, Bernie Ecclestone azt szeretné, ha 2012-ben Moszkvában is lenne Forma-1-es verseny, 2013-ban pedig Manhattan, valamint Róma utcáin rendezne futamot.

A csapatok viszont nem akarnak a jelenlegi 19-nél több versenyt, mert a felszerelés és az apparátus utaztatása rengeteg pénzbe kerül, és csapattagok is szeretnek némi időt a családjukkal tölteni. “Bizonyosan elfogunk veszíteni néhány versenyt. Vannak olyan futamok, amelyeket mindenféle nagyobb probléma nélkül kihagyhatunk. Beszéltem már az országokkal, hogy lássuk, mire jutunk…” – mondta Ecclestone az Autocar magazinnak.
Korábban Ecclestone és a csapatok is kidobták volna a Törökországot, ahol szinte üresen tátonganak a lelátók, de a Forma-1 ura nemrég úgy nyilatkozott, hogy megoldják a problémákat, mert hatalmas piacról van szó. Egyesek szerint Spa-Francorchamps is veszélyben lehet, mert a környékben lakók háborognak a nagy zaj miatt. A versenyt esetleg Németországgal váltva rendeznék meg. A belga helyszín korábban egyszer már kikerült a versenynaptárból, de akkor meg a pilóták és a csapatok akarták vissza.

Esélyes lehet a kiesésre Spanyolország is, ahol jelenleg két futamot is rendeznek, Barcelona és Valencia közül valószínűleg utóbbinak mondhatnak búcsút. Az utcai pályán ugyanis elég unalmas versenyeket futottak. A Magyar Nagydíjnak 2016-ig van szerződése. Ecclestone célja, hogy minimum 20 verseny legyen egy idényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik