Élet-Stílus

Már építi új autóját a Ferrari

Még véletlenül sem akarja megismételni a Ferrari a borzasztó 2009-es idénykezdetet, a maranellóiak már most elkezdték a munkát a 2011-es autón. Meghosszabbíthatják Felipe Massa szerződését is.

Tavaly minden idők legrosszabb idénykezdését produkálta a Ferrari, az olaszok soha többé nem szeretnék a 2009-es teljesítményt megismételni.

Idén nem is megy rosszul a csapatnak, Fernando Alonso és Felipe Massa rögtön kettős győzelemmel kezdett, utóbbi jelenleg vezeti a világbajnokságot.

Hogy jövőre se legyen gond a szezon első felével, a Ferrari már elkezdte a munkát a 2011-es autón. Erről Stefano Domenicali csapatfőnök beszélt a Sport Bildnek.
“Már belevágtunk a tervezési fázisba” – árulta el Domenicali a Maláj Nagydíj után. “Idén a dupla diffúzorral terveztük az autót, jövőre azonban ezek használata tilos lesz. Emiatt az új autó teljesen új projektet jelent.”

Nem várható változás pilótafronton, noha Massa szerződése 2010 végén lejár, minden bizonnyal meghosszabbítja a csapat. “Számítunk és építünk Felipére, a jövőben is így akarunk tenni. Úgy érezzük, az elmúlt években senki nem fejlődött annyit a mezőnyből, mint ő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik