Élet-Stílus

Hullámvasutazás az Old Traffordon – videó

A Wayne Rooneyval felálló Manchester United már 3-0-ra is vezetett a Bayern München ellen, de végül - idegenben lőtt több góllal - a német csapat jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, amely során a Lyonnal találkozik majd.

A Manchester United gyors egymásutánban több ízben is meglepte a vendég Bayernt. Kezdődött azzal, hogy az első mérkőzésen, egy hete megsérült Rooney a kezdőben a kapott helyet, majd alig telt el hét perc, és az angol bajnok már 2-0-ra is vezetett.

A 3. percben Gibson lőtt 18 méterről a bal alsó sarokba a homokzsák módjára elterülő Butt mellett (a gólpasszt Rooney adta), kisvártatva pedig Nanit csókolgatták a társak, miután Valencia beadása után sarokkal a jobb alsóba pörgetett. A folytatásban is lendületben maradt a MU, a Bayern önmagát kereste, miközben a hazaiak több helyzetet is kidolgoztak. Ezek azonban ki is maradtak. A legnagyobbat Rafael puskázta el, egy kontra során meglódult a bal oldalon, de passz helyett inkább lőtt – a kapu mellé…

A félidő utolsó negyedórájára a Bayern is magához tért, és ha Olic el tudja lőni a labdát a kivetődő Van der Sar mellett, könnyen szépíthetett volna. A 40. percben jártunk ekkor. Persze ami késik, nem múlik: a horvát csatár később betalált, élt azzal, hogy a közeléből eltűntek a védők, begyűjtötte a felpasszolt labdát, majd éles szögből a hosszú alsó sarokba lőtt. Igen ám, de ezzel 3-1-re alakította az eredményt, mivel kevéssel a gólja előtt Nani másodszor is mattolta Butt kapust, ezúttal 13 méterről tüzelt a léc alá.

Az 50. percben, Rafael kiállítása után új mérkőzés kezdődött. A továbbjutást jelentő gólért hajtó Bayern nagy nyomás alá helyezte a hazaiakat, akik sokáig állták a sarat, sőt, olykor kiszabadultak a szorításból, és el is jutottak a Bayern kapujáig. Benne volt a levegőben, hogy amelyik együttes betalál, az továbbjut. Nos, ez a csapat – a játék képének megfelelően – a Bayern volt, a német rekordbajnokot éppúgy Robben lőtte tovább, ahogy a nyolcaddöntőben a Fiorentina ellen is: a sérüléséből felépült holland csatár Ribéry baloldali szöglete után 16 méterről kapásból lőtt a jobb alsó sarokba.

Egyébként Rooney 56. percben történt lecserélését követően sokáig nem volt vérbeli csatár a Manchester Unitedben.

A hajrára aztán Berbatov és Giggs is beszállt, de akkor már éget a ház, míg a lelátón a bajor szurkolók gyújtottak örömtüzeket. A Bayern München háza táján aligha örültek még ennyire egy vereségnek, a 3-2 ugyanis azt jelentette, hogy az idegenben lőtt góloknak köszönhetően 2002 után ismét Németország adja az egyik elődöntőst.

Az már a sorsolás pillanatában eldőlt, hogy lesz francia együttes a legjobb négy között, szerda estére pedig az is kiderült, hogy a BL-ben tizedik szezonját töltő Lyon vívhat meg a döntőért, mivel egy gólt megőrzött előnyéből a Girondins Bordeaux otthonában.

A Lyon kezdte aktívabban a meccset, majd a hazaiak eszébe jutott, hogy ők vannak rosszabb helyzetben, nekik kellene támadniuk. A felismerést előbb meddő fölény, majd Diarra kapufája és Chamakh gólja követte. A marokkói származású csatár Trémoulinas beadása, illetve Plasil „kacskán” eltalált lövése után közelről vette be a vendégek kapuját. A Bordeaux-nak ekkor már csak egyetlen gól kellett volna a továbbjutáshoz.

A második félidőt ugyancsak a vendégek kezdték jobban, Gomis kihagyott ziccere után azonban fölénybe került a francia bajnok, ezzel ugyanakkor nem sokra ment. Később kijött a szorításról a Lyon, és két helyzetet is összehozott, de mivel nem tudta bevinni a döntő csapást, a lefújásig izgulnia kellett. Az utolsó percekben két komoly lehetősége is volt a hazaiaknak, ám ezek kimaradtak (Samé közelről mellé bólintott, majd Lloris kapus védte bravúrral Wendel fejesét), így a Lyon képviseli Franciaországot az elődöntőben.

BL-negyeddöntő, visszavágók:


Manchester United (angol)-Bayern München (német) 3-2 (3-1)

Manchester, Old Trafford. Vezette: Rizzoli (olasz)

Gól: Gibson (3.), Nani (7., 41.), ill. Olic (43.), Robben (74.)

Sárga lap: Rafael (18.), ill. Van Bommel (27.), Badstuber (54.)

Kiállítva: Rafael (50.)

Manchester United: Van der Sar – Rafael, R. Ferdinand, Vidics, Evra – Fletcher, Carrick (Berbatov, 80.), Gibson (Giggs, 81.) – Valencia, Nani – Rooney (O’Shea, 54.)

Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber – Van Bommel, Schweinsteiger – Robben (Hamit Altintop, 76.), Ribéry – Müller (Gomez, 46.) – Olic (Pranjic, 84.)

Továbbjutott: a Bayern, 4-4-gyel, idegenben lőtt több góllal.

Lövések (kapura): 17 (10), illetve 10 (7)

Szögletek: 7, illetve 9

Szabálytalanságok: 16, illetve 9

Labdatartás: 39%, illetve 61%

Girondins Bordeaux (francia)-Olympique Lyon (francia) 1-0 (1-0)

Bordeaux, Chaban-Delmas. Vezette: Mallenco (spanyol)

Gól: Chamakh (45.)

Sárga lap: Cissokho (34.), Gonalons (67.), Toulalan (69.), Källström (78.), Delgado (88.)

Bordeaux: Carrasso – Sané, Ciani, Planus (Cavenaghi, 85.), Tremoulinas – Plasil, A. Diarra (Chalmé, 70.) – Jussie (Gouffran, 79.), Gourcuff, Wendel – Chamakh

Lyon: Lloris – Reveillere, Cris, Boumsong (Bodmer, 77.), Cissokho – Toulalan, Gonalons – Källström – Bastos (Éderson, 87.), Delgado – Gomis (Pjanic, 66.)

Továbbjutott: a Lyon, 3-2-vel.



Lövések (kapura): 8 (3), illetve 11 (0)

Szögletek: 1, illetve 7

Szabálytalanságok: 9, illetve 18

Labdatartás: 60%, illetve 40%



Keddi eredmények:

Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 4-1
Továbbjutott: a Barcelona, 6-3-as összesítéssel.

CSZKA Moszkva (orosz)-Inter (olasz) 0-1 (0-1)
Továbbjutott: az Inter, 2-0-s összesítéssel.

Az elődöntő pároasítása:

Inter (olasz)-Barcelona (spanyol)
Bayern (német)-Lyon (francia)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik