Élet-Stílus

A Barca is tartalékos lesz a „szezon meccsén”

A Barcelona és az Arsenal egyaránt tartalékos összeállításban feszül egymásnak a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján. Az Inter egygólos előnnyel és felettébb magabiztosan várja a moszkvai, műfüvön sorra kerülő mérkőzést.

A lassan a végéhez közelítő hosszú és kemény szezon a Barcelona és az Arsenal keretén is nyomot hagyott, mind a két csapat tartalékos összeállításban feszül egymásnak a Camp Nou gyepén. A hazaiak a hétvégi bajnokit megelőzően, a bemelegítésnél kidőlt (a hírek szerint combizom-szakadást szenvedett) Zlatan Ibrahimovic mellett feltehetően Andres Iniestára sem számíthatnak, továbbá az eltiltott Carles Puyolt és Gerard Piquét is mellőzni kényszerülnek. A vendégek sérültlistája is tekintélyes: William Gallas, Andrej Arsavin, Cesc Fabregas, Alex Song és a lábadozó Robin van Presie sem lehet ott visszavágón.
A 2-2-es döntetlennel végződött első mérkőzésen duplázó Ibrahimovic helyére beugró Bojan Krkicben ugyanakkor okkal-joggal bízhat Pep Guardiola vezetőedző, miután a fiatal támadó két góllal járult hozzá a vendég Athletic Bilbao könnyed, 4-1-es legyőzéséhez.

„Lehet rá számítani, rendre betalál, amikor játéklehetőséget kap. Kicsit kellemetlenül is érzem magam amiatt, hogy kevésszer játszik, de nagy a konkurencia csatárposzton, és ő még nagyon fiatal, akad még tanulnivalója” – mondta a 19 éves Krkicről Guardiola. A másik oldalon az első, londoni meccsen csereként eredményes, 21 esztendős Theo Walcott léphet majd elő mellékszereplőből főhőssé.

Az első mérkőzés összefoglalója: Arsenal-Barcelona 2-2

Szombaton kiderült, a Barca tartalékosan, felforgatva is bombaerős, ellenben az Arsenal menői nélkül nem az igazi, a hétvégén csak egy 94. percben szerzett góllal tudta két vállra fektetni a bennmaradásért küzdő, ráadásul szűk fél órán át emberhátrányban játszó Wolverhampton. Guardiolát persze ez nem téveszti meg, a katalánok mestere a szezon legfontosabb mérkőzésének nevezte a keddi Bajnokok Ligája-csatát – azt a hétvégi, Real Madrid elleni – döntőnek is beillő – spanyol csúcsrangadó elé helyezte…

A „ágyúsok” is elszántan készülnek. Arsene Wenger amondó, csapata képes lehet a bravúrra, és egyértelműen a továbbjutás kiharcolásának szándékával fut ki a Camp Nou gyepére. Bár a Barcelona a múlt szerdán, főleg az első félidőben lefutballozta a pályáról az Arsenalt, francia szakvezető szerint az egyébként bombaerős BL-címvédő sem verhetetlen, akadnak gyenge pontjai, amelyeket kihasználva igenis lehet keresnivalója a csapatának. Véleményét ugyanakkor nem osztják a fogadóirodák, a tekintélyes – amúgy pedig angol – William Hill is Barcát favorizálja, hatszoros odsszal adja az Arsenal-sikerét.

Mourinho és csapata magabiztos

A másik keddi összecsapást Moszkvában, műfüvön rendezik, s a vendég Inter mindig magabiztos vezetőedzője, José Mourinho ezúttal is azt mondja: csapatának gyerekjáték lesz alkalmazkodni a számára szokatlan műfűhöz, és simán elbúcsúztatja a CSZKA-t.

„A legtöbb játékos gyerekfejjel sokat futballozott az utcán, márpedig ha ott ment nekik a játék, miért ne menne műfüvön?” – tréfálkozott a portugál tréner, akinek a csapata minimális előnnyel utazik az orosz fővárosba annak nyomán, hogy Igor Akinfejev, a CSZKA kapusa bravúros teljesítményt nyújtott a múlt heti első találkozón. Biztató lehet az utoljára 2003-ban elődöntős olaszok számára az is, hogy minden játékos bevethető.

Az első mérkőzés összefoglalója: Inter-CSZKA 1-0

Bár a hazaiaknál eltiltás miatt két alapember, Milos Krasics és Jevgenyij Aldonyin is hiányozni fog, bizonyára motiválja őket, hogy a moszkvai lehet az első orosz együttes, amely bejut a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Ráadásul a helyi futballisták hiszik, hogy a műfű „12. emberként” őket fogja segíteni. „Sajnos én nem lehetek a csapat segítségére. Ezzel együtt a van esélyünk a továbbjutásra, hazai pályán legyőzhetjük az Intert” – mondta az egyik hiányzó, Krasics, akit az orosz média hírbe hozott az AC Milannal. A moszkvai metróban történt terrorcselekmény következtében komoly biztonsági intézkedések előzik meg az olasz bajnok keddi vendégjátékát.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
CSZKA Moszkva (orosz)-Inter (olasz), 18:30 (0-1)
Moszkva, Luzsnyikij Stadion, v.: Lannoy (francia)
Várható kezdőcsapatok
CSZKA: Akinfejev – V. Berezuckij, A. Berezuckij, Ignasevics, Scennyikov – Semberas, Honda, Dzagojev, Mamajev, Mark Gonzalez – Necid
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Chivu – J. Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta – Sneijder – Eto’o, D. Milito

Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol), 20:45 (2-2)
Barcelona, Camp Nou, v.: Stark (német)
Várható kezdőcsapatok
Barcelona: Victor Valdes – Daniel Alves, G. Milito – Y. Toure, Abidal – Xavi, S. Keita, Busquets – Messi, Krkic, Pedro
Arsenal: Almunia – Sagna, Vermaelen, Campbell, Clichy – Walcott, Eboué, Rosicky, Diaby – Nasri – Bendtner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik