Élet-Stílus

Roddick győzött Miamiban

A hazai kedvenc és 2004-es bajnok Andy Roddick nyerte a Miamiban rendezett, keménypályás tenisztorna férfi versenyét, miután a döntőben két szettben felülmúlta a cseh Tomas Berdychet.

A Nadal elleni elődöntőben a szerva-röpte játékot magas színvonalon felmutató amerikai igencsak meglepte az európait, a fináléban ugyanis a fő fegyverét – az óriási adogatást – sokáig talonban tartogatta, ellenben finom fonákjátékával és sűrűn váltogatott szervákkal zavarta meg a héten remeklő cseh teniszezőt.

Roddicknak jót tett a 2008-as edzőváltás, amióta Larry Stefanki felügyeli a felkészülését, öt-hat kilótól megszabadult, lábmunkája és játékkészsége is fejlődött. Az első játszma végén és a második elején zsinórban öt játékot besöprő Roddick elégedetten nyilatkozott:
„Az elmúlt hónap a lehető legjobban alakult. A kiélezett pillanatokban is tudtam koncentrálni, ha volt külön stratégiám, azt át tudtam ültetni a gyakorlatba. Nagyon jó érzés, biztató.”

A 27 éves amerikai idei második, pályafutása 29. tornagyőzelmét aratta egyesben. Mestertornán viszont 2006 óta nem diadalmaskodott. Roddick idén 26 győzelmet és négy vereséget számlál, ezzel kiemelkedik a férfi mezőnyből.

Sony Ericsson Open, Miami:
– férfiak, 3,6 millió dollár, kemény borítás
Döntő:
Roddick (amerikai, 6.)-Berdych (cseh, 16.) 7:5, 6:4
A női verseny szombati döntőjét a belga Kim Clijsters nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik