Élet-Stílus

A Real visszavette a vezetést – videó

Egy napig lehetett az élen a Barcelona e hét végén a spanyol labdarúgó-bajnokságban: a címvédőtől a Real Madrid vasárnap este visszavette a vezetést.

A királyi gárdának Cristiano Ronaldo szerzett vezetést, aki biztos lábbal lőtte be a vele szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőt, majd Gonzalo Higuaín, a Real házi gólkirálya vette be a vendéglátók kapuját.

A Santander elleni találkozón a Real Madrid távolról sem volt meggyőző, ám a teljesítmény így is messze elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak visszavegyék helyüket a tabella élén. A meccset a házigazdák kezdték „sürgősebben”, a Racing játékosai az elején nyomás alatt tartották a vendégeket, Tchite fejese, majd az épp Madridba tartó Sergio Canales emelése okozott – némi – veszélyt Casillas kapuja előtt.

Az alaposan megkevert felállású madridiak a félidő derekán kiszabadultak a szorításból, és rögtön vezetést is szereztek. A hetek óta a madridiak fő húzóemberévé előlépő Cristiano Ronaldo előbb kiharcolt egy büntetőt Moratonnal szemben, majd értékesítette a tizenegyest. Az előnybe kerülő Real ezután visszaállt, míg a hazai pályán mindössze két győzelmet arató Racing nem volt képes megismételni a kezdő sípszó utáni játékát.

C. Ronaldo és Moraton - a portugál egy alkalommal bevitte a döntő lépést (MTI/EPA)

C. Ronaldo és Moraton – a portugál egy alkalommal bevitte a döntő lépést (MTI/EPA)

A legutóbbi négy mérkőzésén gólképtelen Racing-offenzíva a második játékrészben is képtelen volt többre, a tempóval és a meccs állásával is elégedett vendégek ugyanakkor a 60. perctől – Guti beállásával – némileg felpörgették a ritmust: az irányító középpályás a 76. percben kifogástalan passzal lepte meg Higuaínt, s az argentin beállította a végeredményt.

A végén még Guti lőtt egy bődületes kapufát – maradt a 0-2, a Real ismét az élen áll. A két nagy szombat este a madridi „klasszikuson” dönthet az első helyről – 22 órától a Real a címvédő Barcelonát látja vendégül.

Santander-Real Madrid – összefoglaló:


A vasárnap későesti találkozón az Atlético Madrid magabiztos győzelmet aratott a vendég Deportivo felett.

primera división, 30. forduló

Santander-Real Madrid 0-2 (0-1)
El Sardinero, 22 ezer néző. Vezette: Delgado Ferreiro
Gól: C. Ronaldo (23., 11-esből), Higuaín (76.)
Racing: Coltorti – Pinillos, Moratón, Torrejón, Christian – Arana (Lacen, 82.), Colsa, Diop, Munitis (Serrano, 68.) – Canales, Tchité (Bolado, 68.).
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Albiol, Metzelder, Marcelo – Granero (Guti, 60.), Diarra, Gago, Van der Vaart (Raúl, 73.) – Ronaldo, Higuaín (Marcos Alonso, 89.).

Atlético-Deportivo 3-0 (1-0)
Gól: Juanito (22.), Forlán (57.), Tiago (61.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 77 pont (83-26), 2. Barcelona 77 (75-19), 3. Valencia 56, 4. Sevilla 48 (43-35), 5. Mallorca 48 (46-34), 6. Bilbao 45, 7. Villarreal 43, 8. Deportivo 42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik