Élet-Stílus

Mészöly Gézát bemutatták Újpesten

Az Újpest FC labdarúgóklub hétfőn sajtótájékoztató keretében mutatta be Mészöly Gézát, a csapat régi-új vezetőedzőjét.

A 43 éves tréner – aki a vasárnap távozott William McStayt váltja a kispadon – kettő- vagy hároméves szerződést ír alá, ez egyelőre nem dőlt el. Mészöly 2004 és 2006 között két bajnoki ezüstérmet nyert a lila-fehérekkel, ezt követően a Vasast irányította, ahonnan a télen menesztették.

“Nagy örömmel jöttem, hasonlóak az érzéseim, mint hat évvel ezelőtt. Akkor is, most is önbizalommal tele, sikerre éhesen érkeztem – kezdte “székfoglalóját” Mészöly. – Az Újpest az elmúlt hetekben apró nüanszok miatt volt ilyen sikertelen, nekem most az lesz a feladatom, hogy ezeket a kis részleteket kijavítsam. Úgy gondolom, minőségi keret áll rendelkezésemre a munkához.”

A szakember 2004-ben a Szombathelyi Haladás ellen mutatkozott be az újpesti kispadon, a sors most úgy hozta, hogy kedden a Ligakupában ismét vasiak ellen debütál.
“Szeretnénk odaérni a Ligakupa döntőjébe, de természetesen ebben a sorozatban már nem a mi kezünkben van a döntés. A bajnokságban rendkívül fontos lenne, hogy legyőzzük a Zalaegerszeget, mivel ez esetben három pontra megközelítjük őket, és elérhető közelségbe kerül az Európa Liga-indulás. Természetesen a legfontosabb mérkőzésünk a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója, szintén a ZTE ellen. Nehéz dolgunk lesz, mert hazai pályán elveszítettük az első mérkőzést” – tette hozzá.

Mészöly Géza összesen 75 mérkőzésen ült az Újpest kispadján, a mérlege: 44 győzelem, 19 döntetlen és 12 vereség. A klub egyes hírek szerint nincs jó anyagi helyzetben, erre Kovács Zoltán, az egyesület sportigazgatója reagált:

“Valóban nem vagyunk könnyű helyzetben, de azokat a híreszteléseket, miszerint itt hónapok óta nem fizettek, cáfolom.”

Az Újpest tavasszal hat bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, legutóbb szombaton a Haladás otthonában kapott ki 1-0-ra. Az eddigi edzőváltások a Soproni Liga 2009/10-es szezonjában:
Szeptember 15., Haladás: Csertői Aurél helyett Róth Antal
Október 21./28., Kecskemét: Tomiszlav Sivics (szerb) helyett Csertői Aurél
Október 23./27., Budapest Honvéd: Sisa Tibor helyett Massimo Morales (olasz)
Október 29., Ferencváros: Bobby Davison (brit) helyett Craig Short (brit)
December 21., Vasas: Mészöly Géza helyett Giovanni Dellacasa (olasz)
Január 1., Diósgyőr: Aczél Zoltán helyett Tornyi Barnabás
Április 4., Újpest: William McStay (brit) helyett Mészöly Géza

Ajánlott videó

Olvasói sztorik