Élet-Stílus

Szombathelyen is kikapott az Újpest

A tavaszt a harmadik helyről kezdő Újpest a kiesés ellen küzdő Haladástól is vereséget szenvedett, és a hatodik helyre csúszott vissza a tabellán.

„Büszke vagyok a játékosaimra. A mai napon mindent megtettek a siker érdekében. Nagy odaadással, sokat dolgozva, szenvedéllyel és időnként jól játszottunk” – mondta klubja honlapjának Willie McStay, a télen még bajnoki címről ábrándozó az Újpest szakvezetője.

Bármennyire is meglepő, mindezt az újabb elveszített mérkőzés után tette, csapata ugyanis a kiesés elől menekülő Haladástól is kikapott, így hatodik tavaszi bajnoki mérkőzésén ötödik alkalommal nyelte le a vereség keserű piruláját. Igaz viszont, hogy Szombathelyen már a 31. percben emberhátrányba került, miután Pollák műesés miatt második sárga lapját is megkapta – az ítéletet minimum véleményes volt, mindenestre azt vasszigorral hozta meg Andó-Szabó játékvezető. A Haladás a második félidő elején, a 35. másodpercben élt a felkínált a lehetőséggel: Nagy Gábor 8 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. Az Újpest próbálkozott, helyzetei is voltak, de nem tudott egyenlíteni.

„Tíz emberrel is több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, és úgy gondolom, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy egyenlítsünk, és utána megszerezzük a győztes gólt is. Sajnos ismét egy nevetséges bírói ítélet jelentette a mérkőzés fordulópontját” – tette hozzá a fentiekhez McStay, akinek a legénysége a kupaelődöntő első meccsén és a Ligakupában is kikapott a ZTE-től, illetve a Ferencvárostól.
A Pápa a kapu elé üresen érkező, közelről eredményes Bárányos révén a 89. percben mentett pontot Kecskeméten. A tavaszi rajtnál beragadt MTK sorozatban második mérkőzését nyerte meg, ráadásul ahogy a Nyíregyházától, úgy a Pakstól sem kapott gólt. A kék-fehérek ellenfele kilenc emberrel fejezte be a 2-0-val végződő mérkőzést.

A Bozsik és Albert Stadionban nem született gól, a Honvéd otthonából a Győr, a Ferencváros létesítményből pedig a Kaposvár távozott „pontosan”. Az ETO a döntetlennel is feljött a tabella harmadik helyére. A Vasas megszerezte első tavaszi győzelmét, 1-0-ra győzte le a sereghajtó, egyre nagyobb bajban lévő DVTK-t.

Soproni Liga 21. forduló:
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 1-0 (0-0)
Gól: Nagy G. (46.)
Kiállítva: Pollák (31., Újpest)

Budapest Honvéd-Győri ETO FC 0-0

Kecskeméti TE-Ereco – Lombard Pápa 2-2 (2-1)
Gól: Montvai (14.), Csordás (17.), ill. Varga (11.), Bárányos (89.)

Paksi FC-MTK Budapest 0-2 (0-0)
Gól Hidvégi (50.), Lázok (63., 11-esből)
Kiállítva: Nikolov (63.), Urbán (78., mind a kettő Pápa)

Ferencváros-Kaposvári Rákóczi 0-0

Vasas-Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Gól: Benounes (24.)

Nyíregyháza-Debrecen – elmaradt

Vasárnap:
Zalaegerszeg-Videoton, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik