Élet-Stílus

A Chelsea nyerte az angol rangadót – videó

A Chelsea idegenben is legyőzte a címvédőt, s ezzel átvette a vezetést az angol bajnokságban. A két gigász találkozójának főszereplője végül a segítői által többször is megvezetett Mike Dean játékvezető lett. Drogba első gólját szerezte bajnokin a MU ellen – de ez sem volt igazi.

A találkozót – a némi meglepetésre a kisebb sérüléséből visszatért Didier
Drogbát a padon jegelő – londoni gárda kezdte tempósabban, a kék mezesek
kapujukhoz szegezték a házigazdákat; frissebbeknek és – legfőképpen –
határozottabbnak tűntek.

Negyedóra elteltével a United kijött a szorításból, ám épp ez lett a veszte. Miközben a hazai csapat kinyílt, a baloldalon Malouda átverekedte magát három rárontó hazai játékoson, laposan középre lőtt labdáját pedig Joe Cole bal sarokkal terelte a kapuba.

Csodaszép találat volt, s mint kiderült, ez volt a döntő.

A gól után ugyanis előjött a manchesteriek „müncheni hibája”. A középpályások tanácstalanok lettek, ha a Unitednél volt a labda, csupán a rögzített helyzetekből kerültek a kapu elé, ám akkor vagy Alex és Terry szabadított fel, vagy Cech volt jó helyen. Térfélcsere után tíz percig úgy tűnt, hogy továbbra is a Chelsea elképzelései érvényesülnek, ám a vörösök megrázták magukat, és bő negyedóráig berendezkedtek a londoniak tizenhatosának előterében. Berbatov, majd Pak is óriási helyzetbe került, nem sokkal ezután a bolgár fejelt alig mellé. Giggs szabadrúgása és Valencia csúsztatása után Malouda válláról pattant tovább a labda: a bíró nem ítélt büntetőt (mint ahogy az első félidőben legalább további három – véleményes – szituáció során: ám ebben több volt).

A játékvezetői hármas a 79. és a 81. percben valósággal felállította a hibás felfogások etalonját: előbb Kalou passzával Drogba bő méteres lesről lépett meg, és bombázott el Van der Sar mellett a kapuba (az elefántcsontparti bajnokin először volt eredményes a manchesteriek ellen), majd két perccel később egy újabb csereember – és egy újabb téves ítélet. Nani baloldali remek belőtt passza után Cech Machedára bokszolta a labdát, a fiatal olasznak talán mindkét kezét érintő labda a kapuba kötött ki.

1-2-ről folytatódott a találkozó, amely valójában 0-1-re állt.

Manchester United-Chelsea 1-2

A parázs jelenetek után visszaálltak a csapatok. Mindkét együttes ellőtte puskaporát, a gyömöszölés folytatódott, a játék viszont nem, így a nagy riválisok – Arsenal, Liverpool, MU – ellen még mindig százszázalékos Chelsea megérdemelten állt a táblázat élére.

A harmadik helyen álló, BL-negyeddöntős Arsenal az utolsó pillanatokban szerzett góllal győzte le a 66. perctől emberhátrányban futballozó Wolverhamptont: a 94. percben Sagna jobboldali beadása után Bendtner 7 méterről fejelt a bal alsó sarokba. A dán ezzel a közelebb csempészte az Arsenalt a második Manchester Unitedhoz, a két csapat között már csak egy pont a differencia. Arsene Wenger vezetőedző nem véletlenül ünnepelt – szokásával ellentétben – önfeledten, amikor végre a hálóban landolt a labda.

premier league, 33. forduló

Manchester United-Chelsea 1-2 (0-1)
Old Trafford, 75 217 néző. Vezette: Michael Dean
Gól: Macheda (81.), illetve Cole (21.), Drogba (79.)
MU: Van der Sar – Neville, Ferdinand, Vidics, Evra – Valencia, Fletcher (Gibson, 86.), Giggs, Scholes (Nani, 72.), Pak (Macheda, 72.) – Berbatov.
Chelsea: Cech – Paulo Ferreira, Alex, Terry, Zsirkov – Joe Cole (Kalou, 73.), Deco (Ballack, 82.), Lampard, Mikel, Malouda – Anelka (Drogba, 70.).

Arsenal-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)
Gól: Bendtner (94.)
Kiállítva: Henry (66., Wolverhampton)

Bolton Wanderers-Aston Villa 0-1 (0-1)
Gól: Young (11.)

Portsmouth-Blackburn Rovers 0-0
Kiállítva: Vanden Borre (60., Portsmouth)

Stoke City-Hull City 2-0 (1-0)
Gól: Fuller (6.), Lawrence (90.)

Sunderland-Tottenham Hotspur 3-1 (2-0)
Gól: Bent (2., 29., a másodikat 11-esből), Zenden (86.), ill. Crouch (72.)

Burnley-Manchester City 1-6 (0-5)
Gól: Fletcher (72.), ill. Adebayor (4., 45.), Bellamy (5.), Tévez (7.), Vieira (21.), Kompany (58.)

Vasárnap:
Birmingham City-Liverpool, 16:00
Fulham-Wigan Athletic, 16:00
Everton-West Ham United, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik