Élet-Stílus

A Bayern legyőzte a Schalkét – videó

A Bayern München idegenben fektette két vállra a listavezető Schalkét, ezzel ismét az élre állt a Bundesligában.

A bajor együttes, ahogy a kupaelődöntőben, a bajnokságban is kibabrált a Schalkéval, ráadásul úgy nyerte meg szombat délután a gelsenkircheni rangadót, hogy egy félidőn át emberhátrányban futballozott. A Robben nélkül felálló Bayern számára rosszul kezdődött a találkozó, hiszen Van Buytent már a 22. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

Schalke-Bayern 1-2


A kényszerű változtatás azonban nem zavarta meg a rekordbajnokot, olyannyira nem, hogy 1 perc 11 másodperc alatt tulajdonképpen eldöntötte a pontok sorsát. A 25. percben jártunk, amikor a védők röviden szabadítottak fel, majd Ribéry 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Hamarosan aztán ismét egymást ölelgették a bajorok: Rafinha elajándékozta a labdát, amit Hamit Altintop a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-meccset eldöntő Olichoz továbbított, aki aztán kihagyhatatlan helyzetbe Müllert.

Rafinha öt perc elteltével javította a hibáját, baloldali beadása után a 18. bajnoki gólját jegyző Kuranyi a kapu bal oldalába fejelt, ezzel a Sckalke izgalmassá tette a mérkőzést, ráadásul Altintop kiállítása miatt a 41. percben tízre csökkent a vendégcsapat létszáma.

Ugyanakkor hiába bizakodtak a szünetben a hazai hívek, Schalke még csak komoly helyzetet sem tudott kidolgozni a második félidőben, sehogyan sem bírt a szervezetten, taktikusan futballozó Bayernnel, amely győzelmével a tabella élére ugrott, egy ponttal előzi meg a Schalkét, amely egyébként ugyancsak tíz emberrel zárta a rangadót.

A Bayer Leverkusen Kiessling duplájával fordított és vezetett Frankfurtban, de a hazai csapat kihasználta, hogy a 48. perctől kezdve emberelőnyben játszhatott, és Franz 89. percben szerzett góljával mind a három pontot begyűjtötte. A gyógyszergyári gárda ennek ellenére maradt a harmadik, BL-szereplést érő helyen, ugyanakkor már csak egy ponttal előzi meg a Werder Brement két fejesgóllal elintéző Borussia Dortmundot.

Hajnal Tamás a 68. percben csereként lépett pályára a sárga-feketeknél, míg Szalai Ádám kezdőként 84 percet játszott a zsinórban harmadszor botló Mainzban, amely 2-0-ra kapott ki a kiesés elől menekülő, szinte végig emberfórban lévő Nürnbergtől.

A sereghajtó Hertha BSC magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a kilenc emberrel futballozó Köln stadionjában. A vendégeknél Dárdai Pál a 65. percben lépett pályára.

Bundesliga, 29. forduló:


Schalke 04-Bayern München 1-2 (1-2)


Gól: Kuranyi (31.), illetve Ribéry (25.), Müller (26.)

Kiállítva: Bordon (94.), ill. Altintop (41.)

Schalke: Neuer – Höwedes (Schmitz, 85.), Westermann, Bordon, Rafinha – Matip (Baumjohann, 43.) – Kluge (Hao, 59.), Rakitic – Edu, Farfan – Kuranyi

Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten (Demichelis, 22.), Badstuber, Contento – Van Bommel, Schweinsteiger – Hamit Altintop, Ribéry (Pranjic, 68.) – Müller – Olic (Gomez, 70.)

Borussia Dortmund-Werder Bremen 2-1 (2-0)


Gól: Grosskreutz (9.), Subotic (22.), ill. Hunt (65.)

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen 3-2 (1-1)


Gól: Teber (28., 11-esből), Caio (62.), Franz (88.), illetve Kiessling (33., 46.)

Kiállítva: Schwaab (49., Leverkusen)

Freiburg-VfL Bochum 1-1 (1-1)


Gól: Cissé (18.), illetve Dabrowski (23.)

1. FC Nürnberg-FSV Mainz 05 2-0 (2-0)


Gól: Frantz (14.), Choupo-Moting (40.)

Kiállítva: Ivanschitz (4., Mainz)



VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 2-1 (0-1)


Gól: Marica (66.), Kuzmanovics (83.), ill. Reus (33.)

1. FC Köln-Hertha BSC 0-3 (0-2)
Gól: Raffael (25., 45.), Cicero (75.)
Kiállítva: Mohamad (73., Köln), Tosics (87., mindkettő Köln)

Vasárnap:

VfL Wolfsburg-1899 Hoffenheim, 15:30
Hamburger SV-Hannover 96, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik