Élet-Stílus

Egyelőre Hamilton uralkodik Szepangban

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája mind a két szabadedzést megnyerte a Malajziai Nagydíj pénteki napján.

A világbajnok pilóta – aki Bahrainben 3., Ausztráliában 6. volt – egyelőre verhetetlen. Délelőtt egyedül ő tudta lenyomni 1:35 alá a köridőt, 1:34.921-vel nyerte meg az első szabadedzést, mögötte Nico Rosberg, Jenson Button és Michael Schumacher végzett, azaz az első négy helyet kibérelték maguknak a Mercedes-motort nyüstölő pilóták.
A második menet során öten is túlszárnyalták Hamilton délelőtti idejét, ugyanakkor a britnél ezúttal sem akadt gyorsabb a mezőnyben (1:34.175), olyannyira nem, hogy a második Sebastian Vettel is több mint kéttizedet kapott tőle. Egyébként az előző két futam időmérőjén győztes red bullos volt az egyetlen, aki befurakodott a Mercedes-erőforrást használók közé – mögötte Rosberg, Button, Schumacher volt a sorrend.

A sokat kritizált hétszeres világbajnok, aki három év után idén tért vissza, mintha kezdene rátalálni régi önmagára, a második szabadedzésen ugyanis egy ideig vezetett is. A topcsapatok pilótái közül Mark Webber viszont nem igazán villogott, délelőtt ugyan hatodik volt, de délután csak araszolt a szepangi pályán, 19-en kerültek elé. Ugyanakkor a Ferrarik sem remekeltek: Fernando Alonso 8. és 7., Felipe Massa 11. és 15. volt.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik