Élet-Stílus

Mourinho a műfű miatt aggódik – videó

Az Inter összességében jól teljesített a CSZKA Moszkva ellen, az első tíz perctől eltekintve az olaszok akarata érvényesült a Giuseppe Meazzában. Az egygólos előny sovány ugyan, de a két csapat között jókora volt a különbség.

Ha Akinfejev nem véd kirobbanó formában, a CSZKA Moszkva aligha úszta volna meg a kiütéses vereséget, ehelyett a milánóiak egygólos előnnyel utazhatnak az orosz fővárosba, igaz, Jose Mourinho nem aggódik. A portugál kiemelte, hogy ellenfeleik remekül megszervezték védekezésüket, s fizikailag is jók.

„Tudtuk, hogy nehéz az olyan csapatok ellen játszani mint a CSZKA. Már a mérkőzés előtt is említettem, hogy elképzelhető, hogy csúnya kilencven percet produkálunk majd. Nehéz a jól szervezett, s a fizikai játékot erőltető csapatok ellen” – így a 90mo Minuto Championsnak értékelő portugál. „Szünet után inkább találtunk ritmust, a gól is segített ebben, s akár 3-0 is lehetett volna a végeredmény. Összegezve: nyertünk, nem kaptunk gólt. A visszavágón ők Krasics nélkül játszanak majd, míg mi – amennyiben senki sem sérül meg a Bologna elleni bajnokin – a legerősebb felállásunkkal szerepelhetünk. Az egyetlen dolog, ami aggaszt, az a műfű. Eddig még nem volt alkalmunk megismerni, és nem tudom, játékosaim hogyan alkalmazkodnak majd egy számukra idegen borításhoz.”

A portugál szakvezető elgondolásával némileg ütközik, hogy az olasz hírügynökség (ANSA) szerint a csapat mozgatórugója, Wesley Sneijder kisebb sérülése miatt orvosi megfigyelés alatt áll, a karmester mérkőzés közben kificamította a bokáját, de sérülten is folytatta a játékot. A holland válogatottnak fáj a bal bokája, kérdés azonban, hogy mennyire komoly a ficama. A futballistát az elkövetkező napokban tüzetesebben is megvizsgálják, de nem kizárt, hogy kihagyja a lombardok szombati Bologna elleni bajnoki mérkőzését.

Mondhatni, papírforma az 1-0, de valószínűsíthető, hogy roppant meleg percek várnak az olasz bajnokra a jövő heti visszavágón. Milánóban az oroszok úgy fociztak, mint akik beérik a minimális vereséggel, s ezt az “alapcélt” elérték. Odahaza azonban már futballozniuk is kell, nem is akárhogyan a továbbjutás kiharcolása érdekében. A moszkvaiakat felkészítő Leonyid Szluckij aggódik amiatt, hogy idegenben nem sikerült betalálni, de bízik a visszavágóban.

„Ha szereztünk volna egy gólt az jó lett volna, ha nyerünk még jobb. De mindössze 1-0-s vereséget szenvedtünk, így sok elintéznivaló maradt a visszavágóra is. Nehéz volt felvenni a versenyt az Interrel, a milánói csapat nagy nyomás alatt tartott minket.”

Inter-CSZKA – összefoglaló:

Bár nem egetverően nehéz az oroszok helyzete, a Sevilla elleni idegenbeli találkozón pazarul futballozó Keiszuke Honda szerint fel kell kötniük a felkötni valót, ha nem akarnak a nyolcaddöntőben 2-1-es idegenbeli vereség után elbukó Chelsea sorsára jutni.
„Szerda este az Inter volt a jobbik csapat, efelől nincs kétség. Technikailag és taktikailag is felülmúltak minket, kifejezetten jól játszottak. Nem vagyok elégedett azzal, amit Milánóban nyújtottam, hisz a támadásokra alig maradt erőm és időm, minden energiámat felemésztette az, hogy megpróbáltam lezárni a bal szélt. Meggyőződésem viszont, hogy Moszkvában mi is jobbak leszünk, és megpróbáljuk megmutatni, mire vagyunk képesek.”

emlékeztető

Bajnokok Ligája

Negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Inter (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-0 (0-0)
Milánó, San Siro, 70 ezer néző. Vezette: Webb (angol)
Gól: D. Milito (65.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Materazzi, Samuel, J. Zanetti – Cambiasso, Sneijder, Sztankovics – Pandev (Mariga, 94.), Eto’o, D. Milito
CSZKA: Akinfejev – Scsennyikov, V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij – Semberas, Aldonyin (Rahimics, 75.) – Krasics, Honda (Dzagojev, 69.), Mamajev (M. González, 73.) – Necid
Lövések (kapura): 17 (9), illetve 9 (4)
Szögletek: 9, illetve 4
Szabálytalanságok: 9, illetve 22
Labdabirtoklás: 56%, illetve 44%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik