Élet-Stílus

Argentína nyerhet vagy sem?

Két egykori világbajnok is megnevezte esélyeseit a júniusban kezdődő dél-afrikai világbajnokságra. A francia Marcel Desailly szerint Argentína odaérhet, a Fekete Gyöngyszem, Pelé viszont Brazíliára, no meg Spanyolországra fogadna.

Ha a rossz ómennek ismert Pelé-latolgatások – a sportág legjobbjának tartott brazil legendásan híres abban, hogy „mellényúl” jósolgatásaival – ezúttal is beválnak, Maradonáék és Messiék máris hűthetik be a pezsgőt, hisz a legnagyobb riválisokat megbabonázhatja a Pelé-jósda.

A döntőbe valós sansszal öt csapatot váró Pelé ugyanis Brazíliát és Spanyolországot tartja kiemelkedő favoritnak, míg a duó mögött Németország, Olaszország és Anglia csapatát nevezte meg az esélyesek között.
“A spanyolok Európa, a brazilok pedig Dél-Amerika legjobbjai – nyilatkozta szerdán a 92 válogatott mérkőzésén 77 találatot elért exfutballista. – Brazília előnyére válhat, hogy Spanyolország világbajnokságon ez idáig képtelen volt döntőbe jutni.”

Ronaldinho készülhet?
A selecaót illetően Pelé kijelentette, hogy már nem reménykedik Ronaldinho beválogatásában. A Milan aranylabdás játékosa éppen egy évvel ezelőtt – 2009. április 1-én – kapott utoljára lehetőséget a brazil válogatottban, amelynek keretéből formahanyatlás miatt került ki.
“Csak nemrég lendült újra formába, Dunga azonban időközben felépítette a csapatát.”

Desailly – Pelével ellentétben – a goal.com internetes újságnak nyilatkozva elárulta, hogy ő az argentinokat tartja befutónak – s nem csak Messi miatt.
„Argentína, mindenek előtt. Úgy érzem, Argentína lesz a világbajnok. Persze, az emberek megkérdőjelezik Maradona edzői kvalitásait, de olyan jó játékosai vannak, hogy igencsak nagyot kellene hibáznia ahhoz, hogy ne érjenek oda. Még ha Messit ki is vesszük, a többiek is kiemelkedően tehetségesek, és az eredményeiket látva, javul az összjátékuk. A döntőbe talán Anglia lehet az ellenfelük, valami azt súgja, az angolok igen közel jutnak a döntőhöz, sőt, be is kerülhetnek.”

Nem csak Domenech a felelős
Az egykor a labdaszerző középpályás posztján a világ egyik legjobbjának tartott francia természetesen hazája válogatottját is szemrevételezte, s a nagy többséggel ellentétben nem csupán a folyamatos össztűz alatt lévő Raymond Domenech személyében látja a relatív sikertelenséget.
„Mi franciák, lassan belefáradunk a Domenechről szóló újabb és újabb hírekbe, kritikákba. Az általa elképzelt rendszerben próbálta minél jobban szerepeltetni a játékosokat, de az már utóbbiakon is múlik, hogy rendre kudarcot vallanak. A válogatott futballistái is felelősek azért, hogyan szerepelnek majd Dél-Afrikában.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik