Élet-Stílus

Még nyílt a francia BL-párharc – videó

A címben szereplő állítás érdekes módon a negyeddöntő első mérkőzésén 3-1-es győzelmet aratott Olympique Lyon edzőjének szájából hangzott el.

Claude Puel akár örülhetett is volna, miután csapata 3-1-re legyőzte a vendég Girondins Bordeaux-t, de a Lyon edzője meglehetősen óvatosan nyilatkozott a négy közé jutás esélyeit illetően. „Természetesen jó helyzetben vagyunk, de még bármi lehet, nyílt a párharc” – így Puel, aki azonnal meg is magyarázta, mire fel ez a visszafogottság.
„Sárga lapja miatt mi elveszítettük Lisandrót, nálunk viszont Alou Diarra már pályára léphet a visszavágón. A Bordeaux vendégként is nagyon megnehezítette a dolgunkat, és nem kétséges, hogy ezt a jövő héten is megteszi, úgyhogy kétgólos előnyünk birtokában sem dőlhetünk hátra” – jegyezte meg a 48 esztendős szakvezető.

Lisandro López sárga lapjának jogosságán lehetne vitatkozni, szerintünk vasszigort alkalmazott vele szemben a bíró, ettől persze tény, hogy legfeljebb szurkolóként lehet majd jelen jövő szerdán a Stade Chaban Delmasban. A portugál támadó kedd este egyébként kétszer annyi gólt szerzett, mint az eddigi hét szezonbeli BL-fellépésén összesen, ugyanis csak a Liverpool elleni, hazai csoportmeccsen tudott a kapuba találni.


A nagy csata jövő héten is garantált (MTI/EPA)

A nagy csata jövő héten is garantált (MTI/EPA)

A Girondins Bordeaux szakvezetője a vereség ellenére is elégedett volt csapatával, ámbátor kollégájával ellentétben az esélyekről nem ejtett szót. „Mindenekelőtt azt szeretném elmondani, hogy nagyszerű mérkőzés volt, és bizonyosan ilyen lesz a jövő heti is” – kezdte értékelését Laurent Blanc. „A csapatom jó teljesítményt nyújtott, ahogy valamennyi játékosommal is elégedett lehetek. Csak a védekezésünk nem volt tökéletes, túlságosan idegesek voltunk hátul. Igaz, a védelem foghíjas volt, olyan fiatalok kaptak szerepet, akik igencsak rutintalanok ezen a szinten” – mondta az egykori kiváló védő.

Blanc a védekező középpályás Diarrát eltiltás, a középső védő Marc Planust pedig sérülés miatt nem küldhette pályára az odavágón. A két alapember nélkülözése arra is magyarázat lehet, csapata miért kapott egy meccsen éppen annyi gólt – hármat -, mint a sorozatban eddig összesen. A Bordeaux védelme amúgy nem csak a BL-ben (volt) kiváló, a bajnokságban is páratlan, legalábbis a legkevesebb gólt kapta, 23-at.

A mostani Bajnokok Ligája-ütközet előtt a két csapat egyszer már a Ligue 1-ben is egymásnak feszült, december 13-án a címvédő Bordeaux hazai pályán 1-0-ás győzelmet aratott. Ezzel az eredménnyel ugyanakkor a visszavágón nem lenne kisegítve…


Emlékeztető

BL-negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Lyon (francia)-Bordeaux (francia) 3-1 (2-1)

Lyon, Stade de Gerland. Vezette: Brych (német)

Gól: Lisandro (10., 77., a másodikat 11-esből), Bastos (32.), ill. Chamakh (14.)

Sárga lap: Govou (74.), Lisandro (80.)

Lyon: Lloris – Reveillére, Cris, Bodmer, Cissokho – Makoun, Toulalan – Delgado (Gonalons, 86.), Pjanic (Govou, 66.), Bastos (Kallström, 66.) – Lisandro

Bordeaux: Carrasso – Chalme (Henrique, 82.), Sane, Ciani, Tremoulinas – Plasil, Fernando – Gouffran (Bellion, 84.), Gourcuff, Wendel (Jussié, 72.) – Chamakh

Lövések (kapura): 11 (7), illetve 12 (7)

Szögletek: 6, illetve 4

Szabálytalanságok: 19, illetve 15

Labdabirtoklás: 45%, illetve 55%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik