Élet-Stílus

Fradi-győzelem Újpesten

Ligakupa-mérkőzésen a Ferencváros 1-0-ra nyert az Újpest vendégeként, míg a Zalaegerszeg felkapaszkodott a tabella harmadik helyére a Soproni Ligában, miután győzött Pakson.

A Ferencváros a csereként beállt Tóth Bence bombagóljával 1-0-ra nyert Újpesten a két csapat hosszú közös történelmének első Ligakupa-mérkőzésén. A fiatal középpályás az 55. percben egy szép cselt követően 16 méterről küldte a labdát bal felső sarokba. Az első félidőben egyébként az Újpest jobban játszott, ám a Fradi feljavult a szünet után.

Az átlag Ligakupa-meccsekhez képest kiváló volt a hangulat, de közel sem voltak annyian a lelátón, mint azt a két klub bajnoki rangadóin megszoktatunk a múltban – néhány százan voltak – igaz, egyik csapat sem a legjobb összeállításában szerepelt.

GALÉRIA

GALÉRIA

A sorozat másik szerdai meccsén a Videoton döntetlent ért el a Honvéd otthonában, s ezzel eldőlt, hogy a Debrecen jutott be a fináléba a középdöntő B csoportjából.

A Soproni Liga 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésén a ZTE 2-1-re nyert Pakson. Csank János csapata Sluka révén szerezte meg a vezetést (a légiós beadása után érintés nélkül került kapuba a labda), majd a Loki ellen bombagólt szerző Illés közeli fejessel 2-0-ra alakította az állást a 78. percben. A Paks ekkor már emberhátrányban futballozott, ugyanakkor az utolsó percben még így is kozmetikázott a vereségén.

A Zalaegerszeg zsinórban negyedik tétmérkőzését nyerte meg – háromszor a bajnokság, egyszer a kupaelődöntőben, az Újpst ellen diadalmaskodott -, ezzel a harmadik helyre jött fel a tabellán. Több győzelmének köszönhetően utasítja maga mögé a Győrt.

Soproni Liga, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Paksi FC-ZTE FC 1-2 (0-1)
Gól: Nagy I. (90.), ill. Sluka (39.), Illés (77.)
Kiállítva: Kiss T. (75., Paks)

Középdöntő, 5. forduló
A csoport:
Budapest Honvéd-Videoton FC 1-1 (0-1)

B csoport:
Újpest FC-Ferencváros 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik