Élet-Stílus

Federer gödörben

„Harcoltam, ahogy tudtam, de nem vagyok formában" - nyilatkozta Roger Federer a Miamiban zajló tenisztornán. Naná, hogy vereségét magyarázta.

A világelső amerikai kalandja kiábrándítóan sikerült: Indian Wellsben már a 16 közé sem tudta beverekedni magát, míg a floridai Miamiban a nyolcaddöntő jelentette számára a végállomást. Ráadásul mindkét viadalon egy, papíron simán verhető ellenfél, a ciprusi Markosz Bagdatisz (világranglista-30.), illetve a cseh Tomas Berdych (20.) intézte el.

Utóbbi a mostani „randevút” megelőzően zsinórban nyolcszor kikapott Roger Federertől, és nem mellékesen: a legutóbbi 11 mérkőzését elveszítette top 10-es teniszező ellen.

Csakhogy Federer formáját tekintve korántsincs toppon. „Talán a betegségem jobban legyengített, mint gondoltam volna, talán a szünet volt túl hosszú” – utalt arra, hogy februárban a tüdejével kezelték, illetve arra, hogy a győzelmét hozó az ausztrál nyílt bajnokságot követően csak Indian Wellsben lépett ismét pályára.

Ehhez hozzátette: talán az önbizalmával sincs minden rendben, továbbá szüksége van némi változatosságra, ekképp alig várja, hogy elkezdődjön végre a salakpályás szezon.

Az esélytelenebb Berdych győzelmét hozó találkozón (6:4, 6:7, 7:6) a közönség igyekezett lelket önteni a szenvedő Federerbe. Néhány főből álló szurkolócsapat spanyolul biztatta – bár a világelső hat nyelven beszél, éppen spanyolul nem… -, de persze néhány angol nyelvű „üzenetet” is kapott a lelátóról. Elhangzott, hogy „szeretlek, Federer”, illetve, hogy „veled vagyunk” – ugyanakkor ezúttal ez sem segített…

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik