Élet-Stílus

Metál a Néprajzi Múzeumban

A Kalevalától a finn metálzenéig címmel nyílik kamara-kiállítás a Néprajzi Múzeumban, ahol többek között az Amorphis, Nightwish és a Children of Bodom is terítékre kerül.

A tárlat a (M)ilyenek a finnek? – Finnország magyar szemmel című, tavaly nyáron nyílt kiállításhoz kötődik. Bata Tímea, a kiállítás rendezője kifejtette, hogy a finn metálzenekarok tudatosan használják zenéjükben a nemzeti kulturális elemeket, az ehhez kapcsolódó tárgyak – pólók, táskák, nyakláncok adják a kamara-kiállítás gyűjteményének egy részét. A kiállítási darabok jó része felhívásra érkezett be rajongóktól, gyűjtőktől.

“Leginkább dedikált tárgyakat kaptunk, speciális kiadású bakeliteket, posztereket, valamint olyan fényképeket, amelyeken a rajongók és a zenekartagok láthatók együtt.” – fejtette ki a kiállítás rendezője. “Magyarországon rendkívül népszerű ez a műfaj, leginkább a folkmetál, a viking metál és a pagan (pogány) metál stílushoz kapcsolódó együttesek járnak sűrűn Magyarországra. A nemzetközi sztárok közül az Amorphis és a Nightwish, amely évente megfordul nálunk” – mondta Bata Tímea. A megnyitón fellép majd az egyik legismertebb finn metálzenekar, a Nightwish tribute együttese, a Nightquest.

Íme, egy kis ízelítő a Nightwish legutóbbi albumáról: Amaranth

és egy videó a Children of Bodomtól:

Ajánlott linkek:

Néprajzi Múzeum honlap

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik