Élet-Stílus

Ivászat dolgozatírás előtt?

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 03. 29. 17:39

Az éjszakai nagyivás ugyan hat a fiatalok kedélyállapotára, figyelmére és reakcióidejére, de nem befolyásolja a teljesítményüket a másnapi dolgozat megíráskor. - állítják amerikai kutatók.
Korábban a témában:

A Boston University School of Public Health (BUSPH) és a Brow Egyetem kutatói végeztek közös vizsgálatot, amiben arra voltak kíváncsiak, hogyan befolyásolja a diákok teljesítményét egy dolgozat előtti éjszakai ivászat. A kutatók arra a meglepő eredményre jutottak, hogy nem a teljesítményre hat károsan az alkoholfogyasztás, sokkal inkább a résztvevők figyelmére. Így az előző estés nagyivásnak inkább például az autóvezetésre volt káros kihatása.

A vizsgálat eredménye a kutatókat is meglepte, mert korábban minden felmérést azt látszott igazolni, hogy az alkohol rontja a foglalkozási teljesítményt. A kutatók igyekeztek leszögezni, hogy a dolgozatírás csupán egyik mércéje a tanulmányi sikernek, hiszen a többi tanulmányi teljesítményt – esszéírás, vagy gondolkodtató feladatok – nagyban befolyásolja az alkohol. A kutatáshoz a szakemberek összesen 193, 21-24 év között fiatalt vizsgáltak és mint mondják azért különösen nagy jelentőségű a most nyilvánosságra hozott eredmény, mert a vizsgált fiatalok önként vállalták a részvételt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.