Élet-Stílus

Toni eldöntötte a derbit – videó

A két legjobb formában lévő olasz csapat kapufákkal tarkított római rangadóját a feltörekvő alakulat nyerte; fővárosi szempontból további pozitívum, hogy jókora kihagyás után Francesco Totti is pályára lépett. Nyomul a Palermo.

A Roma hazai környezetben 2-1-re nyert a listavezető Inter ellen a Serie A 31. fordulójának szombati rangadóján.

A hazaiak már az elején nekirontottak a milánóiaknak, Riise beadása után Vucinic ijesztgette Cesart, nem sokkal később Toni tört be Cassetti indításával.

A 17. percben már ünnepelt a Stadio Olimpico: Burdisso fejesét Cesar csak kiütni tudta, s az érkező De Rossi vezetést szerzett. A bekapott gól az Intert is támadásra ösztökélte, ám Thiago Motta majd Sztankovics is zavarba jött a kapu előtt, míg a másik oldalon egyre többször hibáztak a lombardok hátvédjei. Samuel, Javier Zanetti és Motta is besárgult, míg Cesar csak nézte, ahogy Vucinic lövése a bal kapufáról vágódik ki.

A szabadrúgások nyomán veszélyesebb volt a Roma. A félidő hajrájára ugyanakkor a címvédő is felnőtt a feladathoz, ám Samuel felső lécet is érintő kőkemény fejese és Lúcio lövése is kevésnek bizonyult az egyenlítéshez.

Térfélcsere után újabb kapufa miatt dühönghettek az Inter szurkolói. Milito forgolódott a tizenhatoson belül, lövése megpattant Burdissón, ám a kapufán is. Percekkel később Sneijder próbálkozását paskolta szögletre Sergio. Jose Mourinho úgy érezte, megérett az idő a cserére – Sztankovicsot Pandev váltotta, s a támadó nem sokkal később helyzetbe is került, azonban önzetlen passzát követően Milito hiába játszott vissza Sneijderhez, a holland elől tisztáztak a hazai védők.

Az újabb Sneijder-Milito összjáték után viszont már nem volt apelláta. A holland lövését De Rossi blokkolta, Sneijder a visszakerült labdát középre emelte, s Milito közelről nem hibázott. Az argentin pillanatok múlva már a vezetést ünnepelhette volna – Sergio bravúrral hárított – ehelyett a Roma került ismét előnybe. A 72. percben a csereként beálló Taddei juttatta a labdát Tonihoz, s az egyre inkább magára találó világbajnok támadó tíz méterről megszerezte a vezető találatot.

Roma-Inter – összefoglaló:

Az Inter újabb nekigyürkőzése nem volt eredményes – egy remek egyéni megmozdulás után Eto’o egyenlíthetett volna a hajrában – a Tottit is bevető Roma a ráadás öt percében is kitartott annak ellenére, hogy Milito ordító helyzetben kapufát lőtt. Maradt a 2-1, a fővárosiak egy pontra megközelítették a tabellán a milánói alakulatot.

A Palermo az élen álló trió mögött egyre jobban stabilizálja helyzetét. A szicíliaiak Miccoli mesterhármasával legyőzték a Bolognát, s így négy pont az előnyük az ötödik Sampdoriával szemben.

serie a, 31. forduló

Roma-Inter 2-1 (1-0)
Olimpico stadion, 61 898 néző. Vezette: Morganti
Gól: De Rossi (17.), Toni (73.), illetve Milito (67.)
Roma: Julio Sergio – Cassetti, Burdisso, Juan, Riise – Menez (Taddei, 68.), Perrotta, Pizarro, De Rossi (Brighi, 74.) – Toni, Vucinic (Totti, 86.).
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, Zanetti – Sztankovics (Pandev, 59.), Cambiasso (Chivu, 77.), Thiago Motta (Quaresma, 77.) – Sneijder – Milito, Eto’o.

Palermo-Bologna 3-1 (2-1)
Gól: Miccoli (10., 43., 79. az másodikat 11-esből), illetve Adaílton (38.)

Az élcsoport:
1. Inter 63 pont, 2. Roma 62, 3. Milan 59 (30 mérkőzés), 4. Palermo 51, 5. Sampdoria 47, 6. Napoli 45 (40-36, 30), 7. Juventus 45 (46-43, 30), 8. Genoa 43 (30), 9. Bari 42 (30)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik