Élet-Stílus

Mallorcán nyert a Barcelona – videó

A Barcelona Ibrahimovic góljával nyert a Real Mallorca otthonában a Primera División 29. fordulójában. Az élen álló kettősből ezúttal az Atléticóval helyi derbit játszó Real Madridon lesz a nyomás.

A Barcelona szakvezetője, Josep Guardiola egy itt-ott gyengített kezdőcsapattal vágott neki a Mallorca elleni találkozónak – Messi és Xavi is pihenőt kapott.

A helyiek nem álltak be védekezni, s Gregorio Manzano taktikája majdnem kifizetődött, amikor gyors egymásutánban Aduriz és Gonzalo Castro is bravúrra késztette Valdést. A kezdeti drukk után megnyugodott a Barca, elsősorban Jeffren és Pedro volt elemében, utóbbi a 11. percben lesről a hálóba is juttatta a labdát. Két kimaradt Ibrahimovic-ziccer után Borja szabadrúgásból a kapufára emelt, 0-0-val zárult az első játékrész.

A második félidőben Guardiola viszonylag korán Messit is pályára küldte, ám előbb a Baleár-szigeteki csapat hagyott ki nagyobb helyzetet; az 58. percben Mario Suarez csapott le egy szabadrúgás utáni levágódó labdára – nem volt szerencséje. Csapata vergődését látva Guardiola Xavit is játékba dobta, s a középpályás bevetése gyorsan kamatozott: egy szöglet után Puyol fejére emelt, a hátvéd hibázott ugyan, de érkezett Ibrahimovic, és közelről megszerezte a vezetést.

Mallorca-Barcelona – összefoglaló:

Aduriz, majd Messi villant a hajrában, az argentin a 81. percben ismét ziccerbe került, ám azok után, hogy két védőn is áthámozta magát, közelről csúnyán fölé durrantott. Az utolsó percekben a mallorcaiak igencsak beszorították vendégüket, de nem sikerült betuszkolni az egyenlítő találatot. A Barcelona értékes három ponttal lett gazdagabb, s legalább 24 óra erejéig átvette a vezetést a táblázaton.

primera división, 29. forduló

Mallorca-Barcelona 0-1 (0-0)
Ono Estadi, 23 ezer néző. Vezette: Fernández Borbalán
Gól: Ibrahimovic (62.)
Mallorca: Aouate – Mattioni, Nunes, Ramis, Ayoze – Mario, Martí, Borja Valero, ‘Chori’ Castro (Webó, 90.) – Víctor (Julio Alvarez, 58.), Aduriz
Barcelona: Valdés – Alves, Puyol, Milito, Maxwell – Touré (Xavi, 60.), Keita, Iniesta (Messi, 50.) – Pedro, Ibrahimovic, Jeffren (Dos Santos, 75.)

Málaga-Tenerife 1-1 (0-0)
Gól: Apono (66.), illetve Alfaro (85.)
Kiállítva: Mtiliga (85., Málaga)

Az élcsoport:
1. Barcelona 74 pont, 2. Real Madrid 71 (28 mérkőzés), 3. Valencia 53, 4. Mallorca 47, 5. Sevilla 45 (28), 6. Bilbao 42 (36-34, 28), 7. Deportivo 42 (31-32, 28)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik