Élet-Stílus

Lipcsei győzelem nélkül ünnepelt

Végh Zoltán elrontotta Lipcsei Péter születésnapját: a kapus nagyszerű teljesítményének köszönhetően a Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Ferencváros otthonában a Soproni Liga 20. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Az első félidőben az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, de Végh Zoltán, a Vasas veterán kapusa káprázatos bravúrokkal járult hozzá ahhoz, hogy 45 perc után ne vezessen a Ferencváros. Az angyalföldiek elképzelés nélkül futballoztak, csak “vagdosták” a labdát.

A fordulást követően mintha alábbhagyott volna a zöld-fehérek lendülete, igaz, Véghnek Ferenczi fejesénél még így is hatalmas bravúrra volt szüksége a hárításhoz. A 74. percben aztán a “semmiből” büntetőhöz jutott a Vasas, ezt pedig a csereként beállt Benunes értékesítette.

A 11-est követően elszabadultak az indulatok – ahogy a pályán, úgy a nézőtéren is. Ugyanakkor a pocskondiázáson és a kerítésrázáson túl nagyobb rendbontás nem történt. Bognár Tamás játékvezető kezéből teljesen kicsúszott a mérkőzés. A Ferencváros viszont továbbhajtott az egyenlítésért, és ez sikerült is, Elding – egy újabb Végh-parádé után – nagyjából a gólvonalról egalizált, ezzel pontot mentett csapatának.

Lipcsei Péter a vasas elleni bajnokin ünnepelte 38. születésnapját (MTI)

Lipcsei Péter a Vasas elleni bajnokin ünnepelte 38. születésnapját (MTI)

Ezen a napon ünnepelte 38. születésnapját a ferencvárosi szurkolók legnagyobb kedvence, Lipcsei Péter, aki a 87. percben csereként lépett pályára.

soproni liga, 20. forduló

Ferencváros-Vasas 1-1 (0-0)
Albert Stadion, 3500 néző. Vezette: Bognár
Gól: Elding (84.), illetve Benunes (74., 11-esből)
Ferencváros: Megyeri – Csizmadia, Tutorics, Balog, Stockley – Wolfe (Rósa D., 69.), Morrison (Lipcsei, 87.), Tóth B. (Schembri, 81.), Doherty – Ferenczi, Elding
Vasas: Végh – Mendoza (Gonzalez, 86.), Kovács G., Mileusnics, Katona – Dobrics, Pavicsevics, Bosi – Hrepka, Divics (Benunes, 55.), Majoros (Bakos, 65.)

Az élcsoport:
1. Videoton 46 pont, 2. DVSC 43, 3. Győr 37, 4. ZTE 34 (19 mérkőzés), 5. Újpest 32, 6. MTK 30, 7. Lombard Pápa 27 (8 győzelem, 27-28), 8. Kaposvár 27 (7, 28-27), 9. Ferencváros 26

Góllövőlista
14 gólos: Nikolics (Videoton)
12 gólos: Alves (Videoton), Kabát (Újpest)
11 gólos: Rudnevs (ZTE)
10 gólos: Lázok (MTK)
9 gólos: Coulibaly (Debrecen), Homma (Nyíregyháza), Lencse (MTK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik