Élet-Stílus

A Stuttgart is legyőzte a Bayernt – videó

A Bayern zsinórban második vereségét szenvedte el a német labdarúgó-bajnokságban, és visszaesett a második helyre, miután a Schalke nyert a Bayer Leverkusen otthonában.

A Bayern München a Német Kupában ugyan bejutott a döntőbe, a bajnokságban azonban zsinórban másodszor botlott meg: az előző héten Franfurtban kapott ki – ezzel pont került 19 meccses veretlenségi sorozatának végére -, szombaton pedig a VfB Stuttgart tréfálta meg – ráadásul úgy, hogy hátrányból fordított az Allainz-Arénában.

A sváb csapat Träsch megpattant lövésével válaszolt Olic találatára, majd a szünet után az előző fordulóban duplázó Marica használta ki a hazai védők sorozatos hibáját. A labda másodpercekig pattogott a tizenhatoson belül, ezután Cacau Ribéry díszkísérlete mellett ívelt a gólvonalra, ahonnan a román csatár teljesen üresen továbbította hálóba a labdát. A vereség mellett a Bayern-hívek Robben sérülése miatt is bánkódhatnak, és mindez bizony nem jó előjel a hétközi, Manchester United Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt.

Bayern-Stuttgart 1-2

Nem mellékesen: a rekordbajnok visszaesett a második helyre, miután a Schalke kétgólos győzelmet aratott Leverkusenben, így két ponttal előzi meg a Bayernt. A gelsenkircheni csapatot Kuranyi „lőtte” a tabella élére, miután duplázott a szombati rangadón: a 11. percben Höwedes beadása után közelről helyezett a kapuba, majd fejjel mattolta Adlert Farfán asszisztálása mellett. Kuranyi – aki az utolsó négy bajnokiján kivétel nélkül eredményes volt – 17 gólnál jár a Bundesligában, és immáron harmadszor duplázott.

A játéknap „magyaros” mérkőzésén nem született gól: Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC döntetlenre végzett a Hajnal Tamást is soraiban tudó Borussia Dortmund ellen, ezzel négy pontra csökkent a hátránya az osztályozós helyen álló, a Kölnnel szemben botló Hannoverrel szemben. Dárdai a 79., Hajnal pedig a szünetben csereként lépett pályára.

A Szalai Ádámmal felálló, ugyanakkor Lőw Zsoltot nélkülöző Mainz 2-0-ra kapott ki a Wolfsburgtól. A házigazda „farkasok” mind a két gólját Dzeko szerezte a hajrában.

A kupadöntőbe jutott Werder Bremen 4-2-re verte a vendég Nürberget. Mertesacker fejesgóljai adták meg az alaphangot, majd Borowski is betalált. Úgy tűnt, a 36. percben ezzel el is dőlt a találkozó, de a bajorok később feljöttek egy gólra, ámbátor egyenlítés helyett ismét a brémai együttes volt eredményes – ráadásul immár emberhátrányban.

Bundesliga, 28. forduló:


Bayern München-VfB Stuttgart 1-2 (1-1)


Gól: Olic (32.), ill. Träsch (41.), Marica (50.)

Hannover 96-1. FC Köln 1-4 (0-3)


Gól: Cherundolo (81.), illetve Tosics (12., 71.), Petit (21.), Novakovic (28., 11-esből)

Kiállítva: Balitsch (45., Hannover)

Hertha BSC-Borussia Dortmund 0-0




FSV Mainz 05-VfL Wolfsburg 0-2 (0-0)


Gól: Dzeko (83., 91.),

Werder Bremen-1. FC Nürnberg 4-2 (3-0)


Gól: Mertesacker (1., 20.), Borowski (36.), Fritz (92.), ill. Frantz (47.), Choupo-Moting (63., 11-esből)

Kiállítva: Frings (83., Werder Bremen)

Bayer Leverkusen-Schalke 04 0-2 (0-2)


Gól: Kuranyi (11., 27.)

Pénteken játszották:

VfL Bochum-Eintracht Frankfurt 1-2

Vasárnap:

1899 Hoffenheim-SC Freiburg, 15:30
Borussia Mönchengladbach-Hamburger SV, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik