Élet-Stílus

Ismét botlott az Újpest, kisiklott a Loki

A gödörben lévő Újpest a Honvédtől is kikapott, és a Debrecen is megbotlott, nagy pofont kapott Zalaegerszegen.

A tavasznak aranyreményekkel nekivágó újpestiek bajnoki mérlege öt mérkőzés, négy vereség, és a csapat a hétközi, ZTE elleni kupameccsét is leveszítette. A lila-fehérek szombaton a bennmaradásért harcoló Budapest Honvéddal sem bírtak, hiába játszottak jelentős fölényben – főleg a hajrában -, még csak tizenegyesből sem tudtak betalálni. Még gól nélküli állásnál Kabát a büntetőpontról a jobb alsó sarok mellé gurított…
A szórványos kontrákkal operáló vendég kispestiek az első félidőben kapufával (a pihenőt kérő Balajczát helyettesítő Horváthnak nagy szerencséje volt Abraham fejesénél), majd a szünet után góllal jelentkeztek. Diego lódult meg a bal oldalon, majd a büntetőterületre érve a hosszú felsőbe lőtt. A fiatal kapusnak nem sok dolga akadt a meccsen, és amikor igazán szükség lett volna a védésére, esélye sem volt a hárításra. Nem tehetett a gólról.

Kisiklott a Loki

A Debrecen lépéshátrányba került a Videotonnal szemben – a fehérvári csapat három ponttal meglépett -, miután a nagy pofont kapott Zalaegerszegen. A Csank-csapat bő félóra után két pontos fejessel megnyugtató előnyre tett szert, majd a fordulás után Illés bombájával már 3-0-ra vezetett. A középpályás a tizenhatos bal csücskéről püfölte a labdát a rövid felső sarokba. Ezután Coulibaly ugyan szépített, a nagy zakót azonban nem úszta meg a bajnokságban nyolcmeccses győzelmi sorozatát lezáró Loki: percekkel korábban beállt Szalai állította be a 4-1-es végeredményt. Külön szólnunk kell Pavicsevicsről, aki valamennyi tavaszi bajnokiján bevette az ellenfelek kapuját.

Pontot szerzett a DVTK, nyert az MTK

A MTK Nyíregyháza ellen véget vetett tavaszi nyeretlenségének, miután éppen négyszer több gólt rúgott, mint az első négy tavaszi bajnoki mérkőzésén összesen. A 4-0-ás sikeréből kitalálható, hogy korábban csak egyszer (a Honvéd ellen) volt eredményes.

A sereghajtó Diósgyőr sokáig vezetett Kecskeméten, de végül meg kellett elégednie a döntetlennel, így az idén 100 éves klub szurkolói továbbra is várnak az első tavaszi sikerre, de az első pont már meg van. A Kecskemét a 86. percben Csukics révén egyenlített az akkor már tíz emberrel futballozó borsodi együttes ellen.

A Győr és a Pápa, valamint a a Kaposvár és a Paks megosztozott a pontokon. A harmadik helyén álló ETO három hazai bajnokija közül csak egyet tudott megnyerni tavasszal, idegenben viszont még hibátlan, hovatovább még csak gólt sem kapott.

Soproni Liga, 20. forduló:
Újpest FC – Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Gól: Diego (51.)

ZTE FC – DVSC-TEVA 4-1 (2-0)
Gól: Sluka (12.), Pavicsevics (33.), Illés (57.), Szalai (82.), ill. Coulibaly (68.)

MTK Budapest-Nyíregyháza Spartacus 4-0 (2-0)
Gól: Kulcsár (25.), Könyves (26.), Pál (62.), Lázok (90.)
Kiállítva: Davidov (85., Nyíregyháza)

KTE-Ereco-Diósgyőri VTK 1-1 (1-1)
Gól: Csukics (86.), illetve Balajti (7.)
Kiállítva: Bognár (74., Diósgyőr)

Győri ETO FC-Lombard Pápa 1-1 (1-0)
Gól: Kink (41.), illetve Orosz (81.)

Kaposvári Rákóczi-Paksi FC 1-1 (0-0)
Gól: Zahorecz (80., 11-esből), illetve Tököli (67.)

Pénteken játszották:
Videoton FC-Szombathelyi Haladás 4-2

Vasárnap:
Ferencváros-Vasas, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik