Élet-Stílus

Újra kikapott a Juventus – videó

Zsinórban harmadik tétmérkőzésen maradt alul a gyengélkedő Juventus, amely az olasz labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Napolitól kapott ki.

Noha a gólszerzéshez a fejét használó Chiellini már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Juventusnak, a torinói csapat ezúttal is vert seregként vonult le a pályáról.

A jobb sorsra érdemes együttes a 11. vereségét szenvedte el a bajnokságban, legutóbbi négy tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, ráadásul az utolsó három kivétel nélkül meccsét elveszítette, ennek következtében nem csak az Európa Ligától búcsúzott, a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplése is kezd veszélybe kerülni.

A Napoli teljesen megérdemelten nyert, végig uralta a csütörtök esti bajnokit, főleg a második futballozta le az ellenfelét. Mint utólag kiderült, Hámsik elrontott büntetője is „belefért”, már csak azért is, mert a szlovák játékos később fejessel egyenlített, majd Quagliarella a későn reagáló Manningert megelőzve közelről kotorta kapuba a labdát, ezzel a győzelem útjára terelte az övéit. A pontot az i-re pedig Lavezzi tette fel, miután zavartalanul a jobb alsó sarokba lőtt, egyszersmind beállította a 3-1-es végeredményt.

A Napoli a hatodik, a Juventus a 7. helyen áll az olasz élvonal tabelláján. „Hiszünk abban, hogy odaérhetünk a Bajnokok Ligája-seljezőt jelentő negyedik helyre”. Ezt nem valamelyik torinói, hanem a nápolyi Quagliarella mondta, aki ehhez hozzátette, számukra nagyon fontos volt a csütörtöki, az egyik közvetlen rivális elleni mérkőzés, amelyen teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Ezzel össze is foglalta a lényeget…

Serie A, 30. forduló:
Napoli-Juventus 3-1 (0-1)
Gól: Hámsik (51.), Quagliarella (72.), Lavezzi (88.), ill. Chiellini (7.)

Korábbi eredmények:
Internazionale-Livorno 3-0
Parma-AC Milan 1-0
Bari-Sampdoria 2-1
Atalanta-Cagliari 3-1
Bologna-AS Roma 0-2
Catania-Fiorentina 1-0
Genoa-Palermo 2-2
Lazio-Siena 2-0
Udinese-Chievo 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik