Élet-Stílus

Schmitt Pált kitüntetik

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke 17 sportemberrel együtt nemzetközi Fair Play-díjat kap.

A kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a NOB tagja a fair play népszerűsítéséért végzett több évtizedes tevékenységével érdemelte ki az elismerést – közölte pénteken Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

Kamuti hangsúlyozta: Schmitt a magyar vívás egyik legnagyobb alakja, aki mindig a sportszerűség szellemében versenyzett. A díj odaítélésénél figyelembe vették, hogy amikor Schmitt 1989-ben a magyar ötkarikás szervezet elnöke lett, „a tisztességes játék az egyetlen út” mottót tűzte a szervezet zászlajára. Később részt vett az Olimpikonok Világszövetsége (WOA) megalakításában, majd nyolc éven át a szervezet elnöke volt. Ezen kívül sokat tett a környezetvédelemért, a NOB szakbizottságát most is ő vezeti.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság a világ minden tájáról beérkező 68 jelölésből választotta ki azt a 18 sportembert, akit méltónak ítélt az elismerésre. A fair play-díjakat szombaton Pécsett, az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében adják majd át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik