Élet-Stílus

Robben döntőbe lőtte a Bayernt – videó

A továbbjutását már kedden bebiztosító, címvédő Werder Bremen után szerdán a Bayern München harcolta ki a döntőbe kerülést a Német Kupában, miután hosszabbításban legyőzte a házigazda Schalkét.

A két csapat kevés helyen változtatott az ismert formációkhoz képest. Felix Magath úgy döntött, hogy a télen épp Münchenből lepasszolt Baumjohann kezdhet, míg a bajoroknál visszatért Contento és Olic szerepelt a regenerálódó Ribéry helyett.

A masszív védekezéséről híres hazai gárdát alaposan meglepték a Bayern korai rohamai – a vendégek többször is átjutottak a királykékek lescsapdáján, és Robben gyengécske szabadrúgása után Olic, majd maga a holland került helyzetbe, előbbi mellélőtt, másodszor Neuer igazolta klasszisát. Negyedóra elteltével megnyugodott a Schalke, ám a hazaiak az első félidőben elsősorban arra szorítkoztak, hogy kikapcsolják a vendégek offenzíváját, így kevés helyzet adódott, s ha ki is alakult némi veszély a hazai kapu előtt, a bekkek időben tisztáztak: a 34. percben Höwedes mentett a kiugrásra spekuláló Müller elől.

Szünet után támadóbban lépett fel a gelsenkircheni együttes, ezt egy Rakitic-lövés és Kuranyi helyzete (Butt a helyén volt) is jelezte. A gyors ritmus ellenére kevés volt a veszély a két együttes játékában, a védelmek alaposan kitettek magukért. Egy óra elteltével Van Gaal Robéryt is bevetette, a legnagyobb helyzetet Schweinsteiger puskázta el, akinek lövését szögletre tornázta Neuer. Következhetett a hosszabbítás.

Schalke-Bayern – összefoglaló:


A ráadásban a két csapat visszavett a tempóból. A 112. percben aztán Robben gondolt egyet, a jobboldalról indulva befele cselezett, majd ballal kilőtte a hosszú sarkot. A gól megfogta a hazaiakat, akik a maradék nyolc percben már nem tudtak újítani, így a Bayern kibekkelte a hármas sípszóig. A müncheniek a döntőben a címvédő Werder Bremennel találkoznak Berlinben.

dfb-kupa, elődöntő

Schalke-Bayern 0-1 (0-0, 0-0) – h.u.
Veltins-Arena, 61 673 néző. Vezette: Knut Kircher
Gól: Robben (112.)
Schalke: Neuer – Zambrano (Matip, 66.), Höwedes, Bordon (Moritz, 46.), Westermann – Kluge, Rakitic – Farfan, Baumjohann (Sanchez, 82.), Schmitz – Kuranyi
Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento – Van Bommel, Schweinsteiger (Hamit Altintop, 122.) – T. Müller – Robben (Timoscsuk, 116.), Olic (Ribéry, 63.) – Klose
Továbbjutott: a Bayern

Kedden játszották:
Werder Bremen-Augsburg (II. osztályú) 2-0 (1-0)
A döntőt május 15-én, Berlinben rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik