Élet-Stílus

F1: a Ferrari is másolja a McLarent

A Sauber már valószínűleg Melbourne-ben beveti a McLaren vitatott aerodinamikai megoldását, de a Ferrari is dolgozik egy hasonló rendszeren.

Ahogy szerdán kiderült, a Sauber lett az első csapat, amelyik lemásolta a McLaren vitatott, de szabályosnak nyilvánított légáramoltató rendszerét.

A svájci alakulat már Melbourne-ben bevetheti a pilóta térde által működtetett aerodinamikai megoldást, amely az egyenesekben kb. 10 km/órás pluszsebességet adhat.

Nem véletlen egyébként, hogy Hinwilben voltak a leggyorsabbak a mérnökök, a csapat spanyol veteránja, Pedro de la Rosa egészen januárig a McLaren tesztpilótája volt…
“Tudomásom volt róla, hogy mit tervezgetnek. De ez a saját rendszerünk, más, Sauber-féle rendszer” – mondta a spanyol Melbourne-ben.

Miután Bahreinben szabályosnak nyilvánították az ún. f-duct megoldást, a kételyeket elsőként megfogalmazó Red Bull azonnal jelezte, hogy ők is nekiállnak a saját változatuknak, és azóta kiderült, hogy a Ferrari is dolgozik már ezen.

A maranellói csapat tervezőmérnöke, Nikolas Tombazis a finn Turun Sanomatnak nyilatkozva azt mondta, hogy véleménye szerint a mclarenes újítás ellentétben áll a szabályok szellemével, de ennek ellenére is “zseniális megoldás”.
“Mi is dolgozunk egy hasonló rendszeren, de azt még nem tudjuk, hogy bevetjük-e, és ha igen, mikor” – mondta Tombazis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik