Élet-Stílus

Dennis Hopper a végső stádiumban

Orvosa szerint a hollywoodi legenda betegségének végső stádiumában van, ezért kemoterápiás kezelést sem kaphat, hosszabb párbeszédekre pedig már képtelen.

A prosztatarák okozta elgyengülés miatt Hopper 45 kilóra fogyott és minden fizikai és szellemi munka megterhelést jelent számára. Ebből kifolyólag ügyvédek sem kérdezhetik válóperével kapcsolatban, feleségének pedig a bíró megtiltotta, hogy akár csak három méterre is megközelítse férjét, mivel az komoly stresszt válthat ki a legyengült sztárból. Negyvenkét éves felesége szerint ugyanis Hopper megfenyegette őt és marihuánát is szívott hatéves kislányuk előtt. A színész orvosa azonban azt megengedte Hoppernek, hogy átvegye csillagát a hollywoodi hírességek sétányán, arra hivatkozva, hogy ez jót tesz a lelkiállapotának.

A most 73 éves sztár először James Dean oldalán tűnt fel a Haragban a világgal és az Óriás című filmekben. A hírnevet az általa 1969-ben rendezett Szelíd motorosok hozta meg számára, melynek egyik főszerepét is alakította. Francis Ford Coppola kultikus filmjében, az Apokalipszis mostban is feltűnt Marlon Brando mellett, és David Lynch Kék Bársony című alkotásában is játszott. Számos második vonalbeli filmben is szerepet vállalt, mint például az 1993-as Super Mario Bros, vagy a Szolid motorosok, legutóbbi munkája pedig az Ütközések című tévésorozat volt. Szabadidejében fest és szobrászkodik is, a világon több országban volt kiállítása is absztrakt és impresszionista képeiből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik