Élet-Stílus

Chelsea-henger Portsmouthban – videó

A Chelsea öt gólt szerezve diadalmaskodott a sereghajtó Portsmouth otthonában a Premier League korábbról elhalasztott, és szerdán pótolt mérkőzésén, s ezzel egy pontra megközelítette a Manchester Unitedet. Az FA-kupában véget ért Geráék menetelése.

Az utóbbi időben lefele tendáló formát mutató Chelsea megrázta magát Portsmouthban, s az egy-egy duplát jegyző Drogba-Malouda kettős jóvoltából 5-0-ra győzött a Fratton Parkban.

Carlo Ancelotti öt helyen módosított a Blackburn elleni vasárnapi 1-1 után, Cech, Sturridge, Carvalho, Deco és Zsirkov is lehetőséget kapott. A mérkőzés viszonylag hamar eldőlt, az első félórát is végigtámadó, ezúttal fehérben pompázó londoniak a 32. percben előnybe kerültek – Drogba a Deco elé meggondolatlanul kisiető James hibájából került optimális pozícióba. A szünetig elsősorban Lampard távoli lövéseivel veszélyeztető Chelsea ugyanakkor nem úszta meg veszteség nélkül az első félidőt – az ismét megsérülő Carvalho cserét kért, a helyén Alex folytatta.

Portsmouth-Chelsea – összefoglaló:

Az első óra végén Malouda percei következtek. A francia szélső előbb Lampard baloldali kanyarintása után lőtt a kapuba, majd ismét az angol középpályás próbálkozott, s mivel lövése kipattant Jamesről, a közelben ólálkodó Malouda 3-0-ra növelte az eredményt. A hajrában Drogba és Lampard is betalált. A Chelsea felzárkózott, hátránya mindössze egy pont a Manchester United mögött.

geráék nem jutottak tovább

A félidőben még 1-0-ra vezetett, végül azonban kétgólos vereséget szenvedett Gera Zoltán csapata, a Fulham, amely így nem jutott be az elődöntőbe az FA-kupában. A Tottenham elleni negyeddöntős csatát az első találkozón született döntetlen miatt szerdán ismételték meg. A magyar légiós végigjátszotta a meccset.
FA-Kupa, negyeddöntő:
Tottenham-Fulham 3-1
Az április 10-én és 11-én esedékes elődöntő párosítása:
Aston Villa-Chelsea
Tottenham-Portsmouth

premier league, elhalasztott találkozók

Portsmouth-Chelsea 0-5 (0-1)
Fratton Park, 18 753 néző. Vezette: Lee Mason
Gól: Drogba (32., 77.), Malouda (50., 60.), Lampard (90.)
Portsmouth: D. James – Mullins, Ricardo Rocha (Bazinasz, 45.), Hreidarsson, Finnan – Smith (Owusu-Abeyie, 46.), Mokoena (Kanu, 71.), M. Wilson, R. Hughes, O’Hara – Piquionne
Chelsea: Cech – Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho (Alex, 37.), Terry, Zsirkov (Van Aanholt, 71.) – Lampard, Mikel, Deco – Sturridge (J. Cole, 55.), Drogba, Malouda

Aston Villa-Sunderland 1-1 (1-1)
Gól: Carew (30.), illetve Campbell (22.)

Manchester City-Everton 0-2 (0-1)
Gól: Cahill (33.), Arteta (85.)

Blackburn-Birmingham 2-1 (1-0)
Gól: Dunn (5., 67.), illetve McFadden (55.)

Az élcsoport:
1. Manchester United 69 pont (31 mérkőzés), 2. Chelsea 68 (31), 3. Arsenal 67 (31), 4. Tottenham 55 (30), 5. Manchester City 53 (30), 6. Liverpool 51 (50-32, 31), 7. Aston Villa 51 (42-25, 30)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik