Élet-Stílus

Kialakult a férfi kézilabda-válogatott programja

Zöld utat kapott a júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott felkészülése.

Az elnökség keddi ülésén támogatta Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány elképzelését.

Eszerint az április 16. és 18. közötti, észak-magyarországi Pannon Kupára április 12-től Veszprémben készül a csapat úgy, hogy április 13-án este a Veszprém hazai környezetben lejátssza az egyik bajnoki elődöntős összecsapását. A válogatott 16-án Ózdon Görögországgal, 17-én Tiszaújvárosban Szlovákiával, 18-án Miskolcon pedig Lengyelországgal találkozik. A Pannon Kupára a keretet március végén vagy április elején adja meg a Mocsai-Csoknyai páros.

A szlovénok elleni vb-selejtező első mérkőzésére június 12-én vagy 13-án idegenben, 20-án pedig hazai pályán kerül sor. Erre a fontos párharcra június elsejétől készül a nemzeti együttes. A vb-selejtező különösen abból a szempontból fontos, hogy a jövő januári svédországi vb-ről már lehet kvótát vagy pótselejtezős helyet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

A bajnoki finálésorozatra kettős menetrend készült attól függően, hogy az MKB Veszprém bejut-e vagy sem a BL május 29-30-i kölni négyesdöntőjébe. Ha a klub ott lesz a Final Fourban, akkor a játéknapok május 9., 12. és 16., szükség esetén május 19. és 23. lesznek.

Abban az esetben, ha a Veszprém nem lesz BL-elődöntős, úgy május 9-én, 16-án, 23-án és szükség esetén május 26-án és 30-án rendezik az NB I-es döntő meccseit.
“Most kaptuk meg az engedélyt a vb-selejtezős felkészülésre. Eldőlt, hogy milyen program szerint haladunk a szlovénok elleni kulcsfontosságú meccsekre. A Pannon Kupára még nem állt össze a keret, túl sok a bizonytalansági tényező” – mondta az MTI-nek Mocsai Lajos.

Hozzátette: például Gál Gyula és Zubai Szabolcs a napokban orrtörést szenvedett, Nagy Lászlóval még egyeztetni kell, hogy vállalja-e a játékot, illetve Mocsai Tamás – aki korábban lemondta a válogatottságot – miként dönt az apai hívó szóra.
“A Pannon Kupára kísérleti keret lesz, és elképzelhető, hogy mások is kapnak meghívót a vb-selejtezőre” – fogalmazott Mocsai Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik