Élet-Stílus

Abbahagyta az újraélesztést Jacko orvosa?

Ahelyett, hogy folytatta volna az újraélesztést, vagy hívta volna a mentőket, Micheal Jackson magánorvosa a gyógyszeres fiolákat gyűjtögette.

A popsztár logisztikai igazgatója vallomást tett a nyomozóknak Jackson halálával kapcsolatban és elmondta, hogy a magánorvos elkezdte ugyan a cardiopulmonalis újraélesztést, ám ezt később felfüggesztette. Ahelyett, hogy azonnal a mentőket hívta volna, az orvos a szobában lévő gyógyszeres üvegcséket gyűjtötte össze. – állítja Alberto Alvarez. A logisztikai vezető vallomásához hétfőn jutott hozzá az amerikai hírügynökség.

Alvarez azt is elmondta, hogy Jackson még élt akkor, amikor a magánorvos, Conrad Murray hívására Alvarez is megérkezett és segédkezett az újraélesztésben. Az orvos ellen még február elején emeltek vádat, az ok: gondatlanságból elkövetett emberölés. Az orvos ugyanis egy olyan szerrel – a propofollal – kezelte az álmatlanságban szenvedő Jacksont, amit csak súlyos esetekben szabad otthon alkalmazni. A vizsgálat során a nyomozók megállapították, hogy a popsztár infúziója emellett rosszul volt bekötve, ráadásul a szervezetében annyi szer volt, amennyi egy nagy műtétnél szokásos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik