Élet-Stílus

Potyagól, özönvíz, kamu tizenegyes a derbiken – videó

Angliában, Görögországban, Franciaországban, Portugáliában és Argentínában is csúcstalálkozót rendeztek. Nézze meg a gólokat!

Argentína: Boca Juniors-River Plate félbeszakadt

A bevezetőben leírtakon annyit pontosítanánk: Argentínában csak rendeztek volna… Merthogy alig tíz perc elteltével Hector Baldassi, a Boca Juniors-River Plate mérkőzés játékvezetője úgy döntött, véget vet a „pancsolásnak”, özönvízszerűen szakadó eső miatt ugyanis játékra teljesen alkalmatlan volt a La Bombonera-stadion gyepszőnyege.

A hátramaradt 81 percet eredetileg szerdán játszották volna le, de mivel azon a napon az 1976-os katonai puccs áldozataira emlékeznek Argentínában, a mérkőzés folytatására csütörtökön kerül majd sor. Érdekes, hogy bár mind a két Buenos Aires-i alakulatnak igencsak „őrült” szurkolótábora van, első alkalommal kellet félbeszakítani a csúcsderbit.

Görögország: Panatinaikosz-Olimpiakosz 0-1

Görögországban a címvédő Olimpiakosz Pireusz idegenben győzte le az listavezető Panatinaikoszt. A mérkőzés egyetlen gólját a csereként beállt Matt Derbyshire szerezte. LuaLua beívelése után fejjel célozta meg a kaput, Alekszandrosz Tzorvasz ugyan védett, de a kipattanót a 23 éves angol közelről már a hálóba helyezte.

Győzelmével a Bajnokok Ligájából kipottyant Olmpiakosz feljött a második helyre a tabellán, s jelenleg négy pont a hátránya az ősi ellenlábas Panathinaikosszal szemben.





Portugália: Benfica-FC Porto 3-0

A Ligakupa döntőjében feszült egymásnak a két portugál gigász, és a címvédő, a trófeát immár másodszor elhódító Benfica sima, 3-0-ás győzelmet aratott az FC Porto felett.

A lisszaboniak egy hatalmas potyagóllal szerezték meg a vezetést. Nuno tulajdonképpen bevédte Ruben Amorim nem túl jó lövését, majd a kapus 45. percben, Carlos Martins távoli szabadrúgása után ismét elővehette a fehér zászlót. A labda a bal felső sarokban landolt. A Benfica a 92. percben adta meg a kegyelemdöfést, Óscar Cardozo állította be a végeredményt, miután a gólvonalról tisztázó védő éppen elé gurította a labdát.

Franciaország: Marseille-Lyon 2-1

A Benfica „európai áldozata”, az Olympique Marseille a Lyon elleni rangadó megnyerésével feledtette az Európa Liga-búcsút. Ősszel tíz gól született a két csapat bajnokiján (5-5), most ennél lényegesen kevesebb, és azokat is a végére tartogatták a felek. A házigazda Marseille góljára a csereként Bafétimbi Gomis ugyan válaszolt egy szabadrúgást követő fejessel, de hamarosan ismét hátrányba került az OL, és Taye Taiwo találatára már nem is érkezett a válasz a BL egyik negyeddöntősétől.

A Lyon veresége miatt a hatodik helyre esett vissza a tabellán, ugyanitt a Marseille negyedik. Előbbinek öt, utóbbinak három pont a lemaradása a Bordeaux-val szemben.







Anglia: Manchester United-Liverpool 2-1


A „vörös ördögök” a hátrányból felállva verték meg az Old Traffordra látogató Liverpoolt, ezzel egyúttal újra elfoglalták az első helyet a tabellán, másfelől visszavágtak az ősi vetélytársnak az előző három egymás elleni mérkőzésen elszenvedett vereségért.

Manchesteri részről a szezonban 33. alkalommal eredményes Wayne Rooney válaszolt Fernando Torres 5. percben esett találatára (más kérdés, hogy a mindezt megelőző büntető tulajdonképpen nem volt az, a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt…), a 2-1-es végeredményt pedig a bajnoki góljait a „nagyok” ellen tartogató, az Arsenal után a Liverpoolnak is beköszönő dél-koreai Pak Dzsiszung állította be a 60. percben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik