Élet-Stílus

Még lehet Chuck Norris hidunk

Az fővárosi körgyűrű M0-s hídja ugyan Megyeri híd lett, de a szegedi új Tisza-híd még lehet Chuck Norrissról elnevezett. Legalábbis a hídkeresztelő szavazás szerint.

Közel ezer javaslat érkezett eddig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NFŰ) és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata által indított hídkeresztelő kampány keretein belül az épülő M43 autópálya Tisza-hídjának nevére.

A beérkezett javaslatok alapján elmondható, hogy Chuck Norris még mindig népszerű hazánkban, de a betyárkirály, Rózsa Sándor sem marad alul a Dél-Alföld legújabb hídjának elnevezéséért folytatott küzdelem során. Egy újabb akcióhős is feltűnt a színen: Hollywoodot immár Charles Bronson is képviseli a magyarországi hidak nevéért vívott harcokban.

A billentyűzetet vagy tollat ragadók közül sokan vélték úgy, hogy a város egy híres szülöttéről, Szentgyörgyi Albertről neveznék el a hidat, vagy a Szegedhez szintén szorosan kötődő József Attiláról, Juhász Gyuláról, Móra Ferencről vagy a hunok vezéréről, Atilláról, akinek székhelye Szeged környékén lehetett, és végső nyugalomra is a Tisza medrében lelt a legenda szerint.

Chuck Norris híd?

Chuck Norris híd?

Többen gondolták úgy, hogy a híd méltó emléket állítana történelmi nagyjainknak, így például Kossuth Lajosnak, Vásárhelyi Pálnak, Wesselényi Miklósnak vagy épp Zrínyi Miklósnak, Bethlen Gábor nevét viselve pedig a magyarság és Erdély kapcsolatára emlékeztetne a híd neve.
Emellett sokan felvetették, hogy a hidat az érintett területekről nevezzék el, így legyen Szeged Északi hídja, Tápé hídja, vagy Gyevi híd. De sokan szeretnék, ha Szeged romantikus jelzője után a hidat Napfény hídnak keresztelnék, vagy a Tiszán tavasszal, nyár elején násztáncukat járó kérészek után Tiszavirág hídnak.

Javaslatok küldésére továbbra is van lehetőség, az ötletbörze 2010. április 16-án zárul, majd egy szakmai zsűri választja ki a beérkezett javaslatok közül azt az 5 nevet, melyet névadásra ajánl.

Szavazni itt lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik