Élet-Stílus

Barca-válasz: Messi hármasa – videó

Azok után, hogy a Real Madrid győzelmével ellépett, a címvédő Barcelona Zaragozában válaszolt – Messi triplával igazolta bombaformáját.

A La Romeredában azonban a Barcelona gyengeségei is kitűntek, hisz Messi varázslatos három gólja után a védelem csak összeszerencsétlenkedett kettőt, s az utolsó percekben igencsak forró lett a hangulat.

A találkozó elejét megpörgető vendégek már az ötödik percben előnybe kerültek, Diogo hibája után Pedro ívelt középre, ahol Mesi érkezett. A folytatásban is a több kulcsembert – így Iniestát és Puyolt – pihentető katalánok diktálták a tempót, ám Pique, majd Maxwell indítása után Yaya Toure is adós maradt a befejezéssel, míg Messi szöglete után Ibrahimovic fejelhetett tisztán, de a svéd hibázott. A másik oldalon Arizmendi szabadrúgásán kívül nem sok mindennel kecsegtettek a házigazdák.

Térfélcsere után Messi egyéni akció nyomán megduplázta az előnyt, s bár a Zaragoza védelme alkalmanként kiválóan zárt, az argentin a kispadról érkező Iniesta passzát értékesítve 3-0-ra alakította az eredményt. Az aranylabdás a hajrában Ibrahimovic számára készített elő – a nyurga támadó ismét hibázott – s amikor úgy tűnt, ezzel vége a találkozónak, a csereként beálló Colunga életet lehelt a hazai támadásokba. A támadó egy szabadrúgás után ellépett Puyol mellől, s a hosszú sarokba helyezett, majd mindössze két perccel később Contini szabadrúgása nyomán megduplázta saját és csapata góljainak számát.

Zaragoza-Barcelona – összefoglaló:

Azonban hiába próbált nyomást gyakorolni az egyenlítésért mozgósító Zaragoza, a labdát jól tartó Messit a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelte Contini, s a megítélt tizenegyest Ibrahimovic gólra váltotta. A Barca pontszámban beérte madridi riválisát, s csak rosszabb gólkülönbsége miatt második.

A tabellán harmadik Valencia hazai pályán 2-0-ra nyert az Almería ellen a Mestalla stadionban. A vasárnapi mérkőzésen a vendégek egészen a második félidő közepéig tartották magukat, aztán hét perc alatt kétszer is megzördült a hálójuk. Az Osasuna, Vadócz Krisztián csapata hazai pályán 3-1-re kikapott a Racing Santandertől. A magyar légióst a 64. percben cserélték le.

primera división, 27. forduló

Zaragoza-Barcelona 2-4 (0-1)
La Romareda, 30 ezer néző. Vezette: Delgado
Gól: Colunga (85., 89.), illetve Messi (5., 66., 78.), Ibrahimovic (91., 11-esből)
Zaragoza: Roberto – Diogo, Jarosik, Contini, Ponzio – Edmilson (Lafita, 46.), Gabi – Arizmendi (Colunga, 62.), Ander Herrera, Eliseu – Suazo (Penant, 80.).
Barcelona: Valdés – Dani Alves, Piqué (Puyol, 69.), G. Milito (Márquez, 73.), Maxwell – Yaya Touré (Iniesta, 63.), Busquets, Keita – Messi, Ibrahimovic, Pedro.

Valencia-Almería 2-0 (0-0)
Gól: Mata (63.), Silva (70.)

Málaga-Villarreal 2-0 (0-0)
Gól: Baha (64., 84.)

Mallorca-Atlético 4-1 (2-1)
Gól: Victor (10.), Aduriz (28.), Webo (86.), Mattioni (90.), illetve Forlán (26.)

Osasuna-Santander 1-3 (1-1)
Gól: Flano (32.), illetve Colsa (34.), Christian (50.), Diop (89.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 68 pont (74-22), 2. Barcelona 68 (68-18), 3. Valencia 50, 4. Mallorca 46, 5. Sevilla 44, 6. Bilbao 42 (36-32), 7. Deportivo 42 (30-30), 8. Getafe 37,… 13. Osasuna 31

Ajánlott videó

Olvasói sztorik