Élet-Stílus

Az is baj, ha csupasz

Egy német felmérés szerint mindkét nem körében nagy népszerűségnek örvend az intim testtájak szőrtelenítése. A csupaszítás azonban komoly veszélyeket is hordozhat.

A lipcsei egyetem friss felmérése azt az eredményt hozta, hogy a német nők 88%-a, míg a férfiak 67%-a rendszeresen borotválja intim testtájait. Dr. Volker Schenkelberger német nőgyógyász szakorvos azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az intim területek csupaszítása növeli a genitális szemölcsök kialakulásának esélyét illetve megkönnyíti a fertőzések terjedését.

A nőgyógyász rávilágít, hogy egy-egy szőrtelenítéskor mikrosérülések keletkeznek a bőr felszínén, ezek pedig különféle betegségekre hajlamosítanak. Ha az apró sérülések érintkezésbe kerülnek például a szolárium, vagy egyéb közösségi helyek fertőzött felületeivel, akkor így komoly betegségek alakulhatnak ki. Dr. Schenkelberger azt is elmondta, hogy a fanszőrzet alapvető funkciója a védekezés a genitáliák környékén, leborotválásával pedig szabaddá válik az út a vírusok és baktériumok előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik