Élet-Stílus

Elismerés a lelkiismeretességért

Az egyik CSI-epizód és a Glee című zenés vígjátéksorozat további hat műsorral együtt lelkiismeretességéért kapta meg az Amerikai Televíziós Akadémia elismerését.

Három éve jutalmazza az akadémia (ATAS) azokat a műsorokat, amik a tévé lehetőségeit kihasználva, társadalmi problémákat juttatnak el a nézőkhöz. Így kapott elismerést a Glee című zenés vígjátéksorozat kerekesszékes része, illetve a népszerű CSI sorozat egyik epizódja, melyben a rendőrségi faji előítélettel foglalkoztak. A sorozatokat nem csak azért díjazták, mert megjelenítették a problémákat, hanem azért is mert megoldást kereső módon tették mindezt.

John Schaffner, a testület ügyvezető elnöke elmondta, idén nemcsak a pályázók nagy száma lepte meg őket, hanem az anyagok által felölelt témák széles köre. Az elnök ezzel arra utalt, hogy az esélyesek között olyan epizódok szerepeltek, melyben az öngyilkosságtól kezdve az autizmuson át az Alzheimer-kórig számos komoly kérdést felvetettek. Az alkotók az elismerést május 5-én vehetik át, egy Beverly Hills-i ünnepélyes díszvacsora keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik